Nyheter

Filtrera
Jonathan Morsay förlänger med GIF Sundsvall

Jonathan Morsay förlänger med GIF Sundsvall

Jonathan Morsay skrev i fjol på ett tvåårigt A-lagskontrakt med GIF Sundsvall och har nu förlängt kontraktet med ytterligare två år till och med 2020.

– Vi skrev ett A-lags kontrakt med Morsay ifjol på två år för att vi trodde på honom. Han har visat upp under hösten och den här våren att han redan är en allsvensk spelar och jag tror att han har möjlighet att kunna bli en bra allsvensk. Jag är jättenöjd över att han har förlängt och att vi får ha honom hos oss under sådan lång tid, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

Morsay som har tagit stora kliv framåt i sin utveckling gjorde i fjol 22 mål i U19 Allsvenskan Norra och vann också skytteligan. Han fick sedan chansen i A-laget och spelade fyra matcher från start i Allsvenskan.

– Det känns bra med en förlängning och jag ser verkligen fram emot den här säsongen. Jag har växt mer och mer i mig själv och fått mer självförtroende och såklart utvecklats. Självförtroende har gjort att jag kan vara mig själv som spelare och som person i laget. Under den här säsongen kommer jag kämpa för en startplats och jag vill växa in i laget och bli en nyckelspelare. Jag trivs jättebra i GIF Sundsvall, de är fina killar i laget och jag gillar hur tränarna tänker och hur de vill spela. Jag är laddad inför säsongen, säger Jonathan Morsay.

– Det ska bli mycket intressant att följa Jonathans utveckling. Det här är bara början, Jonathan är en fantastiskt spännande spelare som har fina egenskaper för spel på många positioner, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.