Nyheter

Filtrera
Jonathan Morsay klar för GIF Sundsvall

Jonathan Morsay klar för GIF Sundsvall

Han gjorde sin debut i Allsvenskan i lördags mot Falkenbergs FF och nu är den 19-årige talangen Jonathan Morsay klar för GIF Sundsvall och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.

– Det är roligt att vi har så många unga spelare som visar framfötterna och det betyder att vi gör det bra i nedgående led med Mikael Bengtsson och Benny Mattsson som ansvarar för Tipselit men också även på ungdomssidan. Jonathan debuterade nu senast mot Falkenberg och han har varit bra både på träning och vid våra U21-matcher. Vi har en stor tro på att han ska bli en elitspelare. Han är tekniskt duktig, bra en mot en, är kvick och har en god speluppfattning, säger A-lagstränaren Joel Cedergren.

Morsay har tagit sig genom GIF Sundsvalls ungdomsled och fick under fjolåret ett lärlingskontrakt med A-truppen och har där tagit ett stort kliv framåt i sin utveckling. I U19 Allsvenskan Norra har Morsay i år gjort hela 22 mål och vann med det också skytteligan.

– Det känns jättebra med ett tvåårskontrakt med GIF Sundsvall och det gör mig motiverad att jobba hårdare. Jag kommer jobba hårt för en startplats och det är mitt mål inför nästa säsong, säger Jonathan Morsay.

– Jonathan är en fantastiskt spännande spelare som har mycket fina kvalitéer. Han kan spela på flera positioner och det är alltid roligt att se spelare utvecklas som gått igenom de egna leden. Vi i GIF Sundsvall är jätteglada över att kunna släppa fram sådana unga talanger och det är ett härligt bevis på att vår ungdomsverksamhet håller en hög nivå, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.