Nyheter

Filtrera
Kalldusch i slutsekunden!

Serieledarna AIK kom till NP3 Arena med noll förluster i årets Allsvenska. Klubben som spelar i Europa League kom från en bortaseger mot Shamrock Rovers och på förhand var man favoriter mot Giffarna, men när man summerade matchen skulle nog ingen säga att resultatet speglade matchbilden.

Matchen började något avvaktande och man kunde ana att det skulle bli en låst match mellan två defensivt skickliga lag, men efter matchens första tio minuter tog hemmalaget över och det skulle få förbli hela den första halvleken.

Sundsvall började spela igenom AIKs lagdelar och hittade gång efter annan fram till kombinationer. Juanjo och Batanero på mittfältet styrde spelet och framför stormade Gall, Hallenius och Sema som vinthundar och i backlinjen höll man alla försök till attacker från AIK i schack och klarade ut alla situationer på ett väldigt bra sätt.

Nej det var alla gånger Giffarnas halvlek och när Maic Sema avancerade, vann ett hopslag och kom till avslut med vänsterfoten hade nog dom flesta plitat ner 1-0 i sin bok men skottet som såg ut att gå i krysset räddades på ett mirakulöst sätt av Oscar Linnér.

Han skulle få sin revansch Sema, som var fantastiskt bra i den första halvleken. Ett inlägg från Romain Gall nådde Sema som tog emot bollen på bröstet och sköt på ett tillslag, återigen med vänsterfoten, återigen mot samma kryss, men istället för Linnér så räddades bollen av ribban.

Det blev 0-0 med mersmak med in i omklädningsrummet och förutom en snabb skur av regn så lyste solen över NP3 Arena.

Andra halvlek var fortsatt bra från hemmalagets sida även om AIK så sakteliga jobbade sig in i matchen utan att för den sakens skulle skapa några målchanser av värde.

Romain Gall fortsatte sin pigga första halvlek och åkte flera gånger slalom på sin kant. Vid ett tillfälle lurade han Alexander Milosevic med en överstegsfint och kom till avslut som sånär smet in vid stolpen.

Sen sköt David Batanero, han la upp bollen till sin fina vänsterfot och drog till. Bollen såg ut att leta sig in i det bortre hörnet men återigen låg Oscar Linnér som ett streck i luften och räddade med fingertopparna.

Tiden började rinna ut, Sundsvall hade 6-2 i avslut, 8-1 i hörnor och hade varit det bättre laget, när bollen letade sig fram till AIK-debutanten Herardi Rashidi. Han avancerade och la precis som Sema gjorde i första halvlek upp bollen på sin vänsterfot och sköt mot samma kryss som Linnér tidigare gjort en superräddning i första halvlek, med skillnaden att bollen letade sig in i nät. Ett otroligt vackert mål och en kalldusch för hemmalaget som gjort en riktigt bra match.

AIK får tre poäng med sig hem och befäste ledningen i Allsvenskan.