Nyheter

Filtrera
Kalmar till sist besegrade i Medelpad

Laget från Småland hade aldrig tidigare förlorat i Medelpad men idag blev det ett trendbrott och det ordentligt.

Kanske var dom till en början något sånär med i matchen, Kalmar. Men när Giffarna satte igång maskineriet var det inget snack, matchen var i stort sett Sundsvalls från start till mål och segersiffrorna hade kunnat blivit större.

Efter knappa fjorton minuter avancerade Kalmar och hade ett skott i burgaveln, det var lagets bästa målchans på nittio minuter, i övrigt hade man inte ett enda skott på mål och det var istället Giffarna som skapade farligheter av värde. Efter tjugotre minuter spelade, föga förvånande, David Batanero fram Maic Sema som kom fri från sidan och som sökte luckan under Kalmars målvakt Lucas Hägg-Johansson men målvakten fick en fot på bollen och skottet gick i stolpen och ut. Istället kom 1-0 när en annan spanjor satte igång en målchans. Juanjo slog en vacker boll till en framrusande David Myrestam som med en klassisk snett inåt bakåt hittade David Batanero som borrade in 1-0 bakom Hägg-Johansson som chansade åt fell.

Det var ett bra Sundsvall, man var bra defensivt och avvärjde de attacker som kom och man hade ett alternerat passningsspel som ställde höga krav på Smålänningarna som aldrig fick tag i mittfältet.

I halvtid ändrade Kalmar till 4-5-1 i ett försök att få tag i matchen men det utan större framgång. Hemmalaget fortsatte vara bollförande och David Myrestam stormade fram gång efter annan och var framgångsrik i sin nygamla roll mot vänster wingback.

Just wingbackarna hade en bra afton och när ytterligare en spanjor gjorde entré, David Haro Iniesta, så dröjde det inte länge innan Tamimi satte upp ett läge för inhopparen som inte gjorde något misstag, 2-0 och ridå Kalmar.

Det blev aldrig farligt och det blev aldrig desperat utan istället kunde det ha varit både 3-0 och 4-0 hemmalaget.

En stabil trepoängare och man har nu fem poäng till en fjärdeplats i tabellen.