Nyheter

Filtrera
Knapp seger mot IK Brage

Efter utebliven träningsmatch i helgen så fick GIF Sundsvall istället möta IK Brage idag  borta på Domnarsvallen. En tillställning som slutade med vinst för bortalaget med 2-1 trots en mindre bra prestation.

GIF Sundsvall hade största delen av bollinnehavet i första halvlek men slarvade allt för ofta och lyckades inte skapa något framåt samtidigt som Brage försvarade på ett bra sätt och kunde hålla ihop försvaret.

Det var hemmalaget som hade de vassaste chanserna på mål, ofta via snabba omställningar och det var just hemmalaget som fick inleda målskyttet. När den tidigare giffaren Johan Eklund  spelade fram Memocan Elmis och 1-0 till IK Brage.  Johan Eklund bjöd även på en chipp som kunnat utöka IK Brages ledning men bollen tog istället i ribban och ut.

Precis innan halvlek lyckades dock GIF Sundsvall kvittera när Krsitinn Freyr Sigurdsson drog upp bollen i nättaket efter att Samuel Aziz jobbat till sig bollen från Brage-försvararna.

I andra halvlek hade GIF Sundsvall åter mycket boll och lyckas skapa lite mer framåt även fast det fortsatt var snålt med farligheter kring mål. Inhopparen och mittfältaren David Batanero var dock den spelare som skulle få avgöra matchen när han från straffområdet sköt in 2-1 till GIF Sundsvall. Batanero som är på besök i klubben och har tränat med A-laget sedan början av förra veckan.

Resultatet slutade alltså med vinst för GIF Sundsvall. I slutminuterna var Samuel Aziz nära att ge GIF Sundsvall ett ytterligare mål när han sköt bollen i stolpen, men tillslut en 2-1 seger i bagaget hem till Sundsvall.

Joel Cedergren var inte nöjd över dagens prestation och sade under intervju med Mittmedia:

”Det är sällan jag behöver vara förbannad, med idag var jag det. Första halvleken var det sämsta vi har gjort i år. Inställningen var dålig. Vi har  dålig press-spel och vi gör flera inviduella misstag i vårt anfallsspel. Vi är inte där och det är jag missnöjd med. I andra halvlek rycker vi upp oss och den halvleken är godkänd”.