Nyheter

Filtrera
Konstmål av Batanero i årsdebuten

Det var dags för årets första hemmamatch då de gamla derbyrivalerna Gefle IF kom på besök till Nordichallen. Giffarna ställde upp med en tämligen stark startelva, och den spanska maestron David Batanero fick starta på mittfältet efter två matcher utanför truppen. På grund av sjukdom uteblev Linus Hallenius från truppen, och istället fick 17-årige talangen Albin Palmlöf chansen för första gången från start.

Sundsvall tog tidigt tag i taktpinnen och rullade boll som man så ofta gjorde förra säsongen. Redan i matchminut sju blev David Haro frispelad efter en magisk lyftning från sin landsman Batanero, men Gefle-keepern var snabbt ute och blockerade avslutet. GIF tilläts rulla runt mot ett på papperet sämre motstånd, och Gefles enda giftiga målchans uppstod efter ett bolltapp med kvarten spelad – men avslutet seglade över William Eskelinens ribba. Giffarna skulle skapa ett par riktigt kvalificerade målchanser till under första halvlek, men bollen ville inte trilla in och resultatet 0-0 stod sig in i halvtidsvilan.

Men minuten in i andra halvlek fick man utdelning för sin dominans. Oliver Bergs fina djupledspassning nådde fram till Albin Palmlöf som drog med sig bollen och placerade in den säkert intill den bortre stolproten. 1-0 till Giffarna Sundsvall och ett första av förhoppningsvis många mål för talangen Palmlöf i A-laget.

Direkt efter målet fick Oliver Berg blodad tand då han fann sig själv med en målchans i ett liknande läge, men denna gång stod virket i vägen.

Matchens delikatess kom dock i matchminut 58. Batanero fick bollen mitt i mittcirkeln och drog iväg en riktig kalaspärla som seglade över Gefles målvakt. Ett riktigt vackert distansskott från mittlinjen. 2-0 till Giffarna och man kan konstatera att Pablo Picasso får konkurrens som Spaniens främsta konstnär.

Efter det andra målet började båda lagen successivt att göra byten och matchen trappades ner i tempo. Med 25 minuter kvar åkte Gefle på en målchansutvisning efter att David Haro rivits ner av sista man. Bortalaget lyckades dock tråckla sig fram till en reducering med kvarten kvar, men skapade inget tryck i övrigt och matchen slutade 2-1 till hemmalaget Sundsvall. Ett resultat som kanske inte riktigt speglade matchbilden, men som ändå slutade med årets första vinst.