Nyheter

Filtrera
Kristinn Steindórsson är klar för GIF Sundsvall

Kristinn Steindórsson är klar för GIF Sundsvall

Den 25-årige islänningen Kristinn Steindórsson har skrivit på ett treårsavtal för GIF Sundsvall för perioden 2016-2018. Steindórsson har sedan tidigare meriter i Allsvenskan då han mellan 2012-2014 tillhörde Halmstads BK.

– Det är mycket glädjande att vi gjort klart med Kristinn. Han har gjort det bra i Allsvenskan tidigare och är välkänd i de sammanhangen. Det ska bli spännande att se vad vi tillsammans kan åstadkomma, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Det känns jättebra att det är klart med GIF Sundsvall och jag ser fram emot den kommande säsongen. Jag fick en väldigt positiv bild av GIF Sundsvall redan från första början då jag pratade med tränarna och om deras tankar kring min roll, säger Kristinn Steindórsson.

Mittfältaren kommer senast från det amerikanska laget Columbus Crew som i år gick till finalen i MLS.

– Mina förhoppningar inför den kommande säsongen är att etablera min roll och bidra till laget och förhoppningsvis kan vi göra det bättre än den gångna säsongen. Personligen vill jag också visa upp mig inför kommande EM och vara med i truppen för det isländska landslaget, säger Kristinn Steindórsson.

– Det är mycket roligt att vi gjort klart med Kristinn. Det är en mycket intelligent spelare med god speluppfattning och han har god teknik och så även i hög fart. Han är också duktig på att göra poäng både via assist och genom egna mål. Det är en spelartyp som passar perfekt in i vårt sätt att spela, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Joel Cedergren.