Nyheter

Filtrera
Landslagsman klar för GIF Sundsvall!

Landslagsman klar för GIF Sundsvall!

  • Publicerad 11 januari 2015
  • A-laget

GIF Sundsvalls första nyförvärv inför den allsvenska fotbollssäsongen 2015 står nu klart. Den 24- årige landslagsspelaren Lars Krogh Gerson har enats med klubben om ett treårsavtal.

Den centrala mittfältaren Lars Krogh Gerson har gjort flera landskamper för Luxemburg och har nu skrivit på ett treårsavtal med GIF Sundsvall till och med 2017.
      – Gerson är en intressant central mittfältare med stor arbetskapacitet. Han är kreativ, har en fin passningsfot och har en fin spetskompetens på fasta situationer, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Gerson är uppfödd i Norge, men har även medborgarskap i Luxemburg där han är född. Hans moderklubb är Kongsvinger IL och den senaste säsongen spelade han för IFK Norrköping.
    – Det känns jättebra att var här i Sundsvall och jag fick ett väldigt bra intryck när jag var här i december och gästade. Det känns bra att få komma igång och jag ser fram emot en spännande säsong. Det är ett ambitiöst och träningsvilligt gäng som vill vara med och kämpa i Allsvenskan och jag hoppas själv kunna bidra med energi och erfarenhet. Jag ska se till att jobba hårt och göra ett bra jobb för laget, säger Gerson.

    – Vi är oerhört glada att vi har lyckats kommit överens med Lars Krogh Gerson om en spännande framtid tillsammans med GIF Sundsvall. Vi har försökt få hit Gerson ett tag och vi är såklart väldigt glada över att ha honom med oss idag. Gerson är en tvåvägsspelare som defensivt är klok, har stor löpkapacitet och är en bra duellspelare med god speluppfattning. Offensivt har han spetskompetens i fasta situationer och är en bra passningsspelare. Han kommer att bli klart bidragande för oss i utvecklingen av vårt anfallsspel, säger GIF Sundsvalls tränare Joel Cedergren.

    – Lars är en fin ersättare för vår förlorade kapten Kevin Walker. Han är i en intressant utveckling där vi i GIF Sundsvall skall bli nästa utvecklingsmiljö för honom. Vart det bär sedan få framtiden utvisa utifrån vad vi kan åstadkomma tillsamman i allsvenskan. Det är en viktig pusselbit i vårt lagbygge som fallit på plats, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Gerson anlände till Sundsvall under eftermiddagen och kommer imorgon att göra sitt första träningspass för GIF Sundsvall.
    – Jag ser fram emot att komma igång och få träffa alla grabbarna. Jag känner inga av spelarna i laget sedan tidigare, så jag ser fram emot att träffa alla och lära känna dem. Sen är det såklart skönt att komma igång med fotboll igen, berättar Gerson.

För mer information kontakta:       
                     
Urban Hagblom                           Joel Cedergren
GIF Sundsvall, sportchef         GIF Sundsvall, A-lagstränare
070-692 13 98                               070-619 49 16