Nyheter

Filtrera
– Linus finaste egenskap är att han är äkta

– Linus finaste egenskap är att han är äkta

Linus Hallenius blev förste Allsvenska spelare under 2019 att bli utsedd till Månadens spelare och han blev det samtidigt som han han är skytteligaledare.

Detta till trots har han inte känt sig i toppslag och menar att det finns mer att hämta från den urstarke forwarden.

– Jag har inte kunnat träna fotbollsträningar som jag ska och det är väl den stora anledningen till att jag inte känner mig i riktigt bra form trots målen. Så det jag menade är att jag vill kunna träna för fullt för att kunna vara där, säger Linus.

På lördagen är det dags för match igen då Örebro kommer på besök och lagkapten Hallenius vill studsa tillbaka.

– Vi vill studsa tillbaka och göra en lika bra prestation som i första halvlek mot Häcken. Det ska bli roligt att spela hemma igen framför fansen, fortsätter han.

Om det tajta spelschemat säger han såhär.

– Man vill spela matcher och jag tycker att smärtgränsen går vid tre dagar mellan matcherna, men jag tror också att det är en grej man vänjer sig vid. I andra ligor varvar man europaspel och ligan och jag tror att man då lär sig hur man ska jobba för att vara fräsch inför varje match, här kan det variera mellan tio dagar och två dagar mellan matcherna så det blir lite speciellt, säger han.

Priset som Månadens spelare förde också med sig ett pris, tiotusen kronor till valfritt socialt engagemang i klubben och Linus valde Back2Basics som mottagare, Tomas Jonsson som är ansvarig för Back2Basics säger följande om Hallenius.

– Linus finaste egenskap är att han är äkta. Det är svårt att vara förebild men för Linus är det enkelt eftersom han bara är sig själv, han behöver inte göra sig till för att vara en bra förebild. Det är inte ens skattningsbart att prata om Linus värde för föreningen, han är oerhört värdefull för oss, både som fotbollsspelare och människa, säger Tomas.

Linus själv menar att valet var självklart då han växt upp i området.

– Jag önskar ibland att jag hade fler timmar, allt i livet handlar om prioriteringar och jag har själv familj och två barn. Men när jag är på plats i Nacksta och barnen frågar om jag kan komma tillbaka imorgon, ja, det är fint, säger han.

Stort grattis Linus till utmärkelsen!