Nyheter

Filtrera
Lloyd Saxton får kontrakt med GIF Sundsvall

Lloyd Saxton får kontrakt med GIF Sundsvall

  • Publicerad 9 februari 2015
  • A-laget

Målvakten Lloyd Saxton förstärker nu GIF Sundsvalls trupp och har skrivit kontrakt med klubben över säsongen 2015. Saxton har tränat med GIF Sundsvall till och från under två års tid och fick nyligen följa med laget till Finland där man spelade två träningsmatcher mot SJK Seinäjoki och VPS Vasa. Den 24-årige Saxton blir således klubbens tredje nyförvärv inför säsongen 2015.

    – Eftersom avtalssituationen i svensk fotbollen är begränsad till vissa transferperioder så är målvaktspositionen väldigt utsatt och därför är vi väldigt nöjda med att i dagsläget ha tre intressanta målvakter i vår stab.  Dessutom är Saxton ett viktigt tillskott för oss eftersom Jonathan Malmberg är nyopererad och blir borta en viss period, det är ett bevis på att vi behöver tre målvakter, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Saxton kommer senast från Ånge IF där han har spelat i tre säsonger, dessförinnan spelade han i Bradford City som spelade i Championship League 2.
    – Lloyd är en spännande målvakt och som är bra att läsa spelet och är duktig i luften. Han är också bra på att kommunicera.  Saxton har visat framfötterna i Ånge IF och han har visat att han kan spela på en högre nivå. Jag tror att Lloyd kan utvecklas ännu mer här i GIF Sundsvall där det blir tuffare matcher och mer träningar. Dessutom får han regelbunden målvaktsträning, säger GIF Sundsvalls målvaktstränare Richard Richardsson.

Saxton är själv är väldigt glad över kontraktet med GIF Sundsvall och vill vara med och kämpa om en plats i Allsvenskan.
     – Det känns riktigt bra att spela för GIF Sundsvall i år. Jag har som sagt tränat med grabbarna under en längre tid så det kändes som den perfekta lösningen. Allsvenskan har väldigt hög standard och jag ser fram emot den här utmaningen. Som målvakt är jag självsäker i boxen och bra på att kommunicera och det är väl bland annat det jag vill bidra med till laget.