Nyheter

Filtrera
Mållös premiär när Giffarna tog emot Örebro!

I strålande solsken drog Giffarnas Allsvenska säsong igång och på andra sidan stod svartvita Örebro SK.

Man såg direkt på hemmaspelarna att premiären var efterlängtad och det small flera gånger i inledningen.  Carlos Moros Gracia smällde på inte bara en utan två gånger i inledningen och fick ett gult kort efter tolv minuter. Bara två minuter senare fick vinthunden och tillika Carlos landsman Juanjo också han syna det gula kortet.

Nej, det kanske inte blev samba och spanska toner, men det syntes att det glödde i ögonen på hemmalaget och att detta var en viktig match. Däremot så var det Örebro som skulle skapa den första heta målchansen. Johan Mårtensson slog ett inlägg mot mitten av straffområdet där Victor Sköld kom flygande och slängnickade en bit över ribban.

Det var lite tillknäppt och Giffarna hade svårt att luckra upp Örebros fembackslinje i den sista tredjedelen. Det krävdes en spelvändning med David Bataneros fina vänsterfot och snabba tankar för att det skulle bli en riktig farlighet för blåtröjorna. Batanero hittade Wilson i djupled men han hade ett samlat mittförsvar mot sig. Han vek inåt i banan och sköt ett skruvat dykskott precis utanför stolpen.

Det var inte särskilt många fler målchanser i första halvlek, men däremot två tråkiga händelser. Dennis Olsson som varit otroligt bra under försäsongen fick tidigt kliva av med en befarad fotskada och precis innan halvtidsvisslan ljöd gick nyförvärvet Chidi Omeje, väldigt bra i första halvlek, i däck och vred sig i plågor. Befarad knäskada på Omeje.

Andra halvlek började ungefär som den första halvan, lite trevande och två lag som inte riktigt kom loss. Men hemmalaget tog över allt mer och var spelförande, man hade ett tryggt passningsspel och tog sig allt närmare Örebromålet. Vi hade en hemåtpassning som Oscar Jansson i Örebromålet höll på att tappa in. En hemåtpassning som det otroligt nog inte blåstes av för. En Batanero-frispark som inte alls var oäven.

Det var nog flest hemmasupportrar som drog efter andan innan det var färdigt, ett inspel sköts i mål men bollen var redan utanför kortlinjen med ganska god marginal innan den spelades in i straffområdet.

Noll mål framåt och noll mål bakåt för båda lagen och varsin poäng i kappsäcken.

Bra uppslutning och fart på Norra stå och bra krigarhjärta på planen bådar gott inför framtiden.

Nästa hemmamatch för Giffarna spelas fredag den 13 april klockan 19:00 då regerande Svenska mästarna Malmö FF kommer på besök.