Filtrera
Malmö knep segern trots underläge

Malmö ska spela Europaspel under Allsvenskans andra halva och därför flyttades omgång mot Giffarna till igår istället.

Malmö gick som brukligt ut för knock och satte ett stort tryck mot Giffarnas kasse som tillslut fick fredas med hjälp av stolpen efter att forne GIF-spelaren Eric Larsson lossat stora kanonen.

Ja Malmö försökte och Giffarna hade svårt att spela sig ur den höga pressen och när Malmö inte mäktade med att göra mål så höll Carlos Moros Gracia på att skjuta bollen i egen bur men Eskelinen var vaken och greppade bollen.

Det var en halvlek som präglades av kamp för Sundsvalls del och Peter Wilson stångades på topp men fick allt som oftast se domaren blåsa av för regelbrott. Egentligen hade bortalaget inte ett enda etablerat anfall i första halvlek, men man skulle ändå ta ledningen från ingenstans.

Den för dagen mycket duktige Pa Konate for fram efter vänsterkanten och bröt sig in i banan och om Carlos höll på att hjälpa Malmö tidigare så hjälpte Lewicki Konate den här gången. Mittbacken missade försvarsspelet och lyckades väggspela fram Konate som var kylan själv och rullade in sitt första Allsvenska mål och sitt första mål i Giffarnas färger. 1-0 Giffarna och arenan var i chock, inte rättvist men det är målen som räknas.

När Giffarna försökte hålla i ledningen till halvtid så skulle det ändå komma en kvittering och det var olyckligtvis Carlos som var inblandad igen. I ett massivt hemåtjobb fick han ett inspel framför fötterna och det ville sig inte bättre än att bollen tog på Carlos fot mitt i ett löpsteg och ställde Eskelinen i kassen som inte kunde göra något den här gången. 1-1 desto mer rättvist men snöpligt för bortalaget.

I andra halvlek kom Giffarna ut som ett nytt lag och spelare som Pa Konate och Pol Moreno gjorde sina bästa matcher i GIF-tröjan. Pol Moreno satte inte en fot fel och räddade ett flertal avslutslägen med uppoffrande spel. Konate var som en virvelvind och syntes mer än en gång längst upp på topp med Linus Hallenius.

Det blev lite grinigt under den andra halvleken och domaren fick lite svårigheter med nivån vilket frustrerade spelarna på planen. Efter att Carlos Moros Gracia fått ett gult för snack tilläts Christiansen i hemmalaget hålla ett smärre anförande utan åtgärd, men det fanns även lägen där man inte hade tappat hakan om det gula kortet hade viftats åt andra hållet heller.

Dessvärre ådrog sig David Batanero ett gult kort under den här perioden och kommer därför inte kunna spela matchen mot Östersund på lördag. Som om inte det vore nog så sköt Christiansen in 2-1 bakom Eskelinen och bärgade alla tre poäng till de Himmelsblå. Det var inte orättvist, utan fullt rättvist men uppryckningen i andra halvlek var positiv för Giffarna och med lite tur hade det kunnat bli en poäng hem till norrland.