Nyheter

Filtrera
Micke Bengtsson blir chefsscout

Micke Bengtsson blir chefsscout

GIF Sundsvall inför en ny roll i organisationen och det innebär att man anställt Micke Bengtsson som chefsscout.

Bengtsson kommer närmast från en sejour i Hudiksvall där han har haft huvudansvar för Divison 2-laget som slutade på kvalplats uppåt men dessvärre missade uppflyttning i sista matchen. Han har likväl varit anställd av GIF Sundsvall och kommer alltså nu att arbeta nära A-lagets organisation för att utveckla scoutingverksamheten.

– I mina tidigare roller har jag varit runt och kollat på spelare men inte i den utsträckning som blir nu, så det här blir riktigt spännande. Det är klart att det blir en ny roll, men genom att jobba nära A-lagsorganisationen så hoppas vi på att utveckla vårt scoutingarbete. I första hand gäller det att sätta sig in i spelidé, hur man vill formera laget och vad för typ av spelare vi behöver. Där gäller det dels det fotbollsmässiga men också hur dom är som människor och hur man bedömer utfallet av att flytta någon från en miljö till en annan, säger Micke.

Organisationsförändringen är något som sportchef Urban Hagblom ser väldigt positivt på.

– Det här är helt rätt steg för oss för att kunna utveckla denna del av vår verksamhet. Vi vill vara en spännande utvecklingsmiljö för spelare som kommer hit och då behöver vi bli bättre på dom här bitarna. Micke kommer att passa perfekt i den här rollen och jag är glad att vi lyckades lösa detta, säger Urban.