Nyheter

Filtrera
ÖFK drog längsta strået i målrik tillställning!

ÖFK drog längsta strået i målrik tillställning!

Lapp på luckan och färgglada tifon. VM-aktuella Saman Ghoddos sista match innan VM-slutspelet, Batanero som fick sig en ny ryggsäck och jämtar som drog längsta strået. Det går åtminstone inte att säga att matchen inte innehöll allt och lite till.

David Bataneros vänsterfot har spelat en avgörande roll för Giffarnas uppbyggnadsspel under våren. Spanjoren som behärskar såväl långa svepande krossbollar som att bolla sig ur trianglar hade också denna match en viktig roll, men han raderades ut efter en punktmarkering. Samuel Mensah hade fått uppgiften och han skötte den med bravur. Mensah ryckte och drog, slet och fällde och störde Batanero så till den milda grad att Mensah alla gånger hade kunnat extraknäcka som Fjällräven-ryggsäck.

Annars började Giffarna bäst, första minutrarna slog man an tonen men blev ganska snabbt mattade och fick se ÖFK ta över spelet. Det var från Aiesh kant som första målet skulle komma. Aiesh tog sig förbi Dennis Olsson och hittade Curtis Edwards snett inåt bakåt som pangade in 1-0.

Det var inte orättvist och det skulle komma mera. ÖFK förde det mesta av spelet och när tidigare framspelaren Aiesh tilläts stå fri på bortre stolpen och nicka in 2-0 så började man bäva för stora siffror. Men som så många gånger förr så var Kapten Hallenius i slag. När Batanero fick ta hand om en frispark och för en kort sekund knäppa av sig sin ryggsäck så fick han visa sin finess. Han hittade Hallenius i djupet och kaptenen gjorde inga misstag, 1-2 och vittring.

Vi pratade om Ghoddos och i den andra halvleken skulle han låta sin fot tala. Ett mindre kaos i Giffarnas försvar och bollen på Ghoddos fot, pang boom 1-3 och ridå, eller?

Sundsvall byggde om, satte in store finnen Pirttijoki på topp och började skicka höjdbollar mot finnen. Det skulle bära frukt. Han nådde högst på en långboll och han nickade ner till Hallenius som placerade dit sitt andra för dagen.

2-3, skulle vi få se en klassisk upphämtning? Många trodde nog det när Samu Reyes drog på från distans, bollen tog på en försvarare och höll så när på att leta sig in, men Keita i ÖFK-kassen hann över och räddade.

2-3 slut, och tre poäng med hem för jämtarna.