Örjan Folkesson ny klubbchef i GIF Sundsvall

Styrelsen för GIF Sundsvalls har utsett Örjan Folkesson som ny klubbchef från och med den första oktober, 2012.

Örjan Folkesson, 50, kommer närmast från Sundsvalls Tidning där han arbetat som VD sedan 2008. Han har också arbetat på Aftonbladet som administrativ direktör samt för SCA under en nioårsperiod.

”Örjan Folkesson var vårt förstaval som Frank Carricks efterträdare i klubbchefsrollen. Styrelsen gjorde en noggrann analys av kandidaterna till tjänsten och vi gläds nu att kunna knyta Örjan till oss. Vi tror att han är väldigt väl lämpad att leda föreningen i det intressanta men också tuffa arbete som vi står inför ”, säger Eric Bäcklund, ordförande i GIF Sundsvall.

Örjan Folkesson berättar att han antog utmaningen efter att ha tagit del av de visioner och framtidsplaner som föreningen presenterat.

”Det ska bli väldigt spännande att arbeta för GIF Sundsvall. Föreningen har en genomtänkt, långsiktig, strategi som inte bara innebär att utveckla fotbollen i Sundsvall – utan också hela i hela Norrland. GIF Sundsvall har ambitionen att göra något större än att bara slåss för den allsvenska platsen. Lag som Kalmar FF, Umeå IK och Rosenborg har lyckats , så varför skulle inte vi kunna göra det?