Nyheter

Filtrera
Plockpotatis och en bra poäng

Plockpotatis och en bra poäng

Plockpotatis ja, så såg det ut i straffområdet när William Eskelinen gång efter annan visade vem som bestämde i straffområdet allteftersom inläggen och hörnorna haglade.

Ja det blev en match där Sundsvall var rejält tillbakatryckta av ett starkt Malmö. Hemmalaget som vill rädda en säsong som måste räknas som en missräkning försökte luckra upp Giffarna men det saknades alternativa idéer. Istället vispades inlägg efter inlägg in i straffområdet och var det inte Eskelinen som plockade ner dom så var det backlinjen i allmänhet och Carlos Moros Gracis i synnerhet.

Spanjoren gjorde en fantastisk insats och visade att hans inställning är enormt viktig för det här laget.

Men det började bra för bortalaget, man spelade fyndigt och rappt och kändes som det något bättre lag i inledningen. David Batanero fick agera fältherre med en pigg Oliver Berg istället för sin landsman Juanjo som var avstängd. Istället fick vi se en spelare i Malmö agera skördetröska på mitten. Bonke Innocent var alls icke oskyldig till det stundtals hårda spelet under matchen och borde nog ha blivit varnad då han fler än en gång gick hårt åt David Batanero. Men det blev inget kort på Innocent och det gav frukt genom att Batanero blev isolerad och inte alls kom åt att spela det spel vi är vara att se honom. Kanske kunde han ha fått mer understöd av sina lagkamrater då det kändes som att han ibland försökte med saker på egen hand i brist på alternativ.

Första halvleks bästa chans kom från dansken Sören Rieks då han vred hela hösten och försökte vinkla in 1-0 vid bortre stolpen men stolpen räddade Eskelinen den gången.

I den andra halvleken växlade Malmö upp och gångerna Giffarna stack upp blev allt färre. Men även om det kändes som att Malmö var i stort sett överlägsna så var det aldrig riktigt så att man satt med andan i halsen.

Malmö hade förtvivlat svårt att luckra upp försvarsmuren och frustrationen växte i takt med att inläggen blev fler. När Malmö i slutet gick ut till hörnflaggan så var det för tjugoförsta gången denna kväll. Tjugoett-ett i hörnor är säkerligen inget rekord, men det är anmärkningsvärt och än mer anmärkningsvärt är att ingen av hörnorna var särskilt farliga. Var det inte Gracia så var det Björkander och var det ingen av dom så var det Pol Moreno.

Maic Sema och Jonathan Morsay hade varsitt bra läge i den andra halvleken och frågan är om det var andra halvleks bästa chanser trots all press från Malmö.

En mycket fin poäng med hem och detta betyder att dessa lag kryssat både i Skåne och Norrland i år.