Nyheter

Filtrera
Poängen stannade i Borås

Poängen stannade i Borås

Visst lös solen för allt vad den orkade, nästan som att solen ville berätta något. Ändå kändes det att det fanns en viss oro på Borås Arena där hemmalaget inlett säsongen knackigt. Efter 3-0 i baken mot ärkerivalen IFK Göteborg senast så var det kändes det som att Boråslaget spelade med kniven mot strupen, fast beslutna att visa belackarna att dom hade fel.

Och visst skulle dom visa det. Laget har hämtat in spännande spelare såsom Cibicki och Levi och dessa två herrar förde tankarna tillbaka till Fredrik Berglund och Lasse Nilsson-tider, sånär som på avsaknaden av pannband. Snabba fötter, pigga hjärnor och fina avslut bjöd dom publiken på och även om det fanns en del att säga om Giffarnas försvarsspel så förtjänar dom båda beröm.

Hemmalaget satte tonen direkt med en hög press som ställde Giffarna på ordentligt prov i deras bollinnehavs-fotboll. Man vann boll högt och ställde till med oreda, en oreda som dock inte mynnade ut i mer än ett par halvdana hjärtflimmer hos Sundsvallssupportrarna. Inte en enda riktig målchans hade skapats åt något håll när Samuel Holmén så plötsligt satte Jonathan Levi i ett friläge från snäv vinkel som han vinklade in förbi Eskelinen och vi hade 1-0 Elfsborg. Ett mål som sett till prestation inte var orättvist men ett mål som ändå överraskade sett till att ingenting hade skapats.

Sundsvall växte in i matchen och man gjorde det med besked, David Batanero och Juanjo började triangel-knacka sig förbi pressen och vann boll på mitten, så till den milda grad att Elfsborgare gång efter annan satte in tuffa tacklingar på duon. Juanjo fick sig en rejäl tryckare bakifrån som inte renderade i ett gult kort, mycket förvånande. Men frustrationen växte hos hemmalaget och man drog på kort tid på sig två varningar medan Sundsvall lugnt fortsatte att jobba sig in i matchen.

Efter en hörna hamnade bollen hos Pa Konate, många trodde nog att han skulle skjuta från distans och många hade nog också gjort det. Men inte den unga ytterbacken, han passade istället bollen till Magic Maic Sema som hämtade bollen bakom kroppen och skruvade vackert in 1-0 i första krysset och matchen var kvitterad.

Halvleken får nog anses som jämn, men nu hade Sundsvall momentum. I andra halvlek fortsatte man spela bra och när Konate återigen hittade in med ett inspel, denna gång till Hallenius, så hade nog dom flesta hunnit skriva 2-1. Hallenius vände borde sin back och kom fri och sköt men Ellegard i hemmamålet fredade kassen, på returen försökte Oliver Berg raka in bollen men Ellegard räddade med stödjebenet och alljämt 1-1.

Istället skulle Elfsborg ta ledningen, William Eskelinen greppade en nick efter en hörna men höll på att hoppa in med bollen i mål, han hade inte annat att göra än att kasta ut bollen och det ville sig inte bättre än att Per Frick stod där och fick den i plytet, 2-1 och eufori.

Sundsvall försökte gå för en kvittering och bäst chans hade Peter Wilson som sprang sig fri och fick en fantastisk boll av Batanero men han missade nicken med en hårsmån.

Istället avgjorde Cibicki, han vandrade in i straffområdet och pricksköt 3-1 vid den bortre stolpen och poängen stannade i Borås.