Nyheter

Filtrera
Pulskoll med Eric Björkander!

Pulskoll med Eric Björkander!

Han kom som en vårvind från Blekinge och som en frejdig ytterback som behärskade kantspel på såväl höger som vänsterkanten. Idag behärskar Eric Björkander fortfarande ytterbacksspelet men har skolats om och gjorde under 2017 en allsvensk säsong som mittback och skötte det med den äran. Den genomtrevlige Blekingesonen gör sin tredje säsong i Giffarna och tror på laget som sparkar igång säsongen på måndag.

En lång försäsong är över, hur har försäsongen varit tycker du?

– Väldigt lång! Överlag tycker jag att den har varit okej, även om vi har blandat o gett lite resultatmässigt. Jag tycker att vi har tagit kliv som lag, bland annat är vi mer bekväma i att spela två olika spelsystem vilket jag tror kommer att gynna oss i år, säger Björkander.

Just spelsystemen är något som klubben laborerat lite med under försäsongen. Såväl 3-4-3, 4-2-3-1 och 4-1-4-1 har testats och resultaten har överlag varit bra. Segrar över allsvenska kollegor som Östersund och Sirius samt att man var första laget att göra mål på BK Häcken under försäsongen, då Kim Skoglund knoppade in Dennis Olssons inlägg i Svenska Cupen.

På måndag drar allting igång igen och vi startar hemma, hur är känslan inför premiären?

– Det känns jättebra, man har längtat till premiären hela försäsongen. Det ska bli väldigt roligt att köra igång!

Man får gå tillbaka till 2013 för att hitta en förlust för Giffarna mot Örebro. Förra året slutade med två segrar för laget från Norrland och känslan i truppen är god.

Hur känns årets trupp tycker du?

– Den känns bra tycker jag, det känns som att vi har en bra mix av spelare. De nya spelarna som kommit in är bra spelare och även grymma killar utanför plan. De har kommit in i laget jättebra!

Truppen har förändrats en hel del sen förra säsongen, det har tillkommit spelare från världens alla hörn och när klubben i veckan landade Maic Sema så var sista pusselbiten på plats.

Vad tror du om årets säsong?

– Jag har en tro på att vi kan göra en bra säsong i år. Jag tycker att vi har ett spännande lag och förhoppningsvis kan vi överraska många i år.

Vi från GIF Sundsvall vill önska alla en riktigt glad påsk och passade på att ställa en sista fråga till Eric, om vad han önskade sig i påskägget i år.

Slutligen, vad önskar du dig i ditt påskägg?

– Enkelt, tre poäng mot Örebro!

På måndag drar vi igång, vi ses på Idrottsparken!