Nyheter

Filtrera
Robin Tranberg klar för GIF Sundsvall

Robin Tranberg klar för GIF Sundsvall

  • Publicerad 23 november 2015
  • A-laget

Mittfältaren Robin Tranberg är klar för GIF Sundsvall och har kommit överens med klubben om ett treårsavtal för perioden 2016-2018. Tranberg kommer senast från Superettan och Varberg BoIS där han också var lagkapten.

– Det känns glädjande att vi kommit överens med Robin om en framtid i GIF Sundsvall och han kommer bli en viktig pusselbit för oss inför Allsvenskan 2016. Robin är en väldigt allround spelare som vi kan nyttja på flera positioner och det ska bli spännande att följa hans utveckling, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Det är glädjande att vi knutit Robin till klubben och det är en spelare som vi haft ögonen på länge och som jag själv har tränat i Hammarby. Robin har varit lagkapten under de två åren han har spelat i Varberg och är en duktig passningsspelare och mogen i sitt spel trots sin unga ålder. Det är mycket glädjande att han har valt GIF Sundsvall, säger GIF Sundsvalls a-lagstränare Roger Franzén.

Den 22-årige mittfältaren har ett antal landslagsmeriter som ungdomsspelare och har egenskaper både som central mittfältare och som back. Tranberg kom till Varberg inför säsongen 2014 och spelade dessförinnan i Hammarby IF, moderklubben är Haninge FK.

– Det känns jättebra att det är klart med GIF Sundsvall. Dels kul att få chansen i Allsvenskan och dels att det är just GIF Sundsvall som enligt mig är ett väldigt bra lag. Jag känner Roger Franzén sedan tidigare och har även stött på Joel Cedergren ett antal gånger så det är klart att det känns som en trygghet att veta vad det är för typ av tränare och deras spelsätt. Det var väl bland annat det som gjorde att det blev just Sundsvall. Jag har stor tillit till dem helt enkelt och det känns väldigt roligt och inspirerande att vara i GIF Sundsvall, säger Robin Tranberg.

– Nu har jag tagit klivet upp i Allsvenskan och det är klart att jag önskar att få speltid. Gör jag mitt så hoppas jag det räcker och sen så önskar jag såklart att laget tillsammans kan ta en bättre placering än förra året. Som spelare skulle jag beskriva mig själv som en slitvarg med ett bra passningsspel och bra spelförståelse, säger Robin Tranberg.