Nyheter

Filtrera
Roger Franzén lämnar GIF Sundsvall

Roger Franzén lämnar GIF Sundsvall

Roger Franzén kom till GIF Sundsvall från Hammarby IF inför säsongen 2012 i en roll som assisterande tränare och blev sedan huvudtränare 2013 tillsammans med Joel Cedergren.

Tränarduon har haft ett delat ledarskap, men inför nästa säsong har GIF Sundsvall tagit ett strategiskt beslut som innebär att föreningen väljer att satsa på en Huvudtränare. Efter en sportsligt mindre lyckad period har GIF Sundsvall valt att etablera Huvudtränarskapet redan idag.

– GIF Sundsvall jobbar långsiktigt och utifrån vissa situationer kortsiktigt. Klubben har gjort bedömningen att vi inte fortsätter med ett delat ledarskap och vi kommer istället att satsa på ett huvudtränarskap och således avslutar vi samarbetet med Roger Franzén, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Joel Cedergren tar rollen som huvudtränare från och med idag och för resterande del av säsongen 2016.

– Vi ser Joel Cedergren som en långsiktig lösning framöver och kommer att börja föra dialog med honom idag, säger Hagblom.

GIF Sundsvall tackar Roger Franzén för hans tid i föreningen där han bland annat var med och tog upp GIF Sundsvall till Allsvenskan säsongen 2014 och vi önskar honom all lycka till i framtiden.