Filtrera
Rúnar sköt GIF Sundsvall till tredje raka segern

• Publicerad 15 augusti 2015
  • A-laget

Det var en svag öppning av GIF Sundsvall och Örebro ägde mycket boll i första halvlek. Örebro hade ett par vassa chanser där anfallaren Pär Ericsson ofta var inblandad och närmast för GIF Sundsvall var Pa Dibba efter en fin framspelning av Sebastian Rajalakso i den 12:e matchminuten.

I första halvlek blev Leo Englund till synes fälld av en Örebro försvarare, men domaren Nermin Cisic valde istället att fria och det uppstod mycket ilska i hemmapubliken. I stora drag så förde Örebro första halvleken men lyckades trots det inte få in bollen i mål och ställningen i halvtid var 0-0.

Tio minuter in i andra halvlek var det irritation på plan när Robbin Sellin gick omkull i straffområdet och domare Cisic dömde åter utebliven straff. Sellin drog i samband med detta på sig ett rött kort efter att fällt krokben på Robert Åhman-Persson. GIF Sundvall blev således med en man kort och fick kämpa sig in i matchen.

I den 70:e minuten blev det också utdelningen för GIF Sundsvall när Rúnar Már Sigurjónsson drog på ett direktskott ett par meter utanför straffområdet och bollen hittade in i ÖSK-målvakten Jacob Rinnes vänstra hörn, vilket betydde en 1-0 ledning för hemmalaget.

Efter ledningsmålet backade GIF Sundsvall hem och Örebro tog initiativet men lyckades aldrig få till några klara målchanser trots det att man slog in flertalet långbollar in i boxen framför Tommy Naurin.

Matchen slutade alltså 1-0 och det blir GIF Sundsvalls tredje raka seger. Senast GIF Sundsvall tog tre raka segrar i Allsvenskan var 1988 och dagens match kan ses som en historisk notering. Nu på onsdag är det dags för Cup-match och sedan tar man emot Falkenberg FF på måndagen den 24/8 klockan 19.00 då GIF Sundsvall fortsätter jakten på segrar.