Nyheter

Filtrera
Seger i säsongens första tävlingsmatch!

Seger i säsongens första tävlingsmatch!

När Linus Hallenius rullade igång avsparken under lördagen så var det startskottet på 2018 års tävlingssäsong. På andra sidan planen stod Superetta-laget Norrby IF med bland annat gamle Elfsborgs-bekantingen Lasse Nilsson.

Det var en trevande start på matchen och inget spel som riktigt satte sig, en del felpassningar och lite lägre tempo. Det skulle dröja till den tjugonde minuten innan vi plötsligt hade 1-0. Juho Pirttijoki vann en nickduell till David Batanero. Batenero tog emot och spelade i sidled till sin landsman Juanjo Ciercoles som drog en fantastisk yttersida i djupled och friställde Peter Wilson som inte gjorde något misstag. Det var inte den enda gången vi skulle få njuta av de spanska innermittfältarna.

Efter 1-o i halvtid hann lagen nätt och jämt ut på planen innan vi skulle få se 2-0. David Batanero slog en boll på en felvänd Linus Hallenius som slog tillbaka den till spanjoren som satte en djupledsboll på ett tillslag till Peter Wilson och 2-0 var ett faktum.

Sju minuter senare, Hallenius höll starkt undan en försvarare och serverade försäsongens gigant Romain Gall som tog bollen i sidled och tryckte in 3-0 i krysset.

Matchen kändes avgjord och vi hade sett tre snygga mål. Men inte en match där Lasse Nilsson spelar mot Giffarna som inte innebär ett mål, 3-1 kom på en kontring bakom backlinjen där Nilsson tryckte ner bollen i marken och bakom William Eskelinen.

Vi hann få se Linus Hallenius göra ett välförtjänt 4-1 efter bra samarbete med Romain Gall och precis innan fulltid lyfte Richard Yarsuvat, som öste in mål i superettan ifjol, in 4-2.

Det var en godkänd match med snygga mål.

Nästa hemmamatch är mot Värnamo nu på lördag klockan 14:00 i Nordichallen.