Nyheter

Filtrera
Slutspel i helgen för Giffarnas eSports-lag

Slutspel i helgen för Giffarnas eSports-lag

Den första säsongen av eAllsvenskan är snart över och i helgen ska det avgöras vilka som blir historiska som första segrare.

GIF Sundsvalls lag består av Douglas Dahlberg, Elias Gärdh och Faris Keflit och grabbarna har kommit varandra nära redan under den första säsongen tillsammans.

– Som kapten för laget är jag otroligt nöjd med både Faris (Ambull) och Elias (Gardh) prestationer i eAllsvenskan. Båda visar att man håller en väldigt hög nivå och jag skulle säga att vi har ett av eAllsvenskans starkaste lag. Vi har kommit varandra nära trots den korta tiden vi känt varandra. Jag tror också det är en nyckel till att vi ändå gjorde en så bra grundserie, att vi trivs och har kul ihop, säger Douglas Dahlberg.

Douglas kommer från Mellerud och har långt till kamraterna i Sundsvall (Faris) och Gävle (Elias) men eftersom det mesta sker online idag så har kontakten varit tät. Nu väntar ett slutspel i Annexet och Douglas tror på sitt lag.

– Jag är glad att vi tagit oss till slutspel, men vi är inte nöjda där. Har vi en bra dag spelmässigt så kan vi vinna hela eAllsvenskan. Men vi tar en match i taget och det börjar mot Örebro som vi ställs inför i Kvartsfinal, fortsätter kaptenen.

Kapten Dahlberg tycker att det varit ett utvecklande första år med eAllsvenskan.

– Det tycker jag absolut, framförallt när det gäller den taktiska biten. I och med att man slår ihop resultaten så har det hela tiden blivit olika matcher för mig. Ofta har jag spelat returmötet och försökt kontrollera matcherna samt gå framåt om det har behövts. Det är en taktik jag har varit nöjd med så vi får se om det fortsätter så i slutspelet.

Om sina känslor till GIF Sundsvall säger han följande.

– GIF Sundsvall är en jättefin klubb först och främst. Jag är en emotionell person och det visar jag när jag gjort mål i eAllsvenskan bland annat. Så känslor finns absolut för klubben. Jag är glad att kunna vara en del av Giffarna och driva eSporten framåt här. Nu återstår bara en sak för mig som kapten, att ta hem eAllsvenskan, avslutar han.

Matcherna ser ni kostnadsfritt på dPlay och kvartsfinalen mot Örebro startar 15:15.