Nyheter

Filtrera
Stefan Silva klar för GIF Sundsvall

Stefan Silva klar för GIF Sundsvall

  • Publicerad 19 januari 2016
  • A-laget

Stefan Silva är klar för GIF Sundsvall. Den 25-årige anfallaren kommer närmast från IK Sirius och har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben för perioden 2016-2017. Silva ansluter direkt till truppen och gör sin första träning under dagen.

– Vi är mycket glada över att ha Stefan hos oss och det ska bli grymt spännande att se vad vi tillsammans kan åstadkomma. Att han väljer oss gentemot ett antal andra allsvenska och utländska klubbar är ett bra kvitto för GIF Sundsvall och vår fotbollsutveckling, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Silva gjorde tolv mål och tre assist på 27 matcher under fjolåret i Superettan och har under de senaste två åren varit en av de mest tongivande spelarna i IK Sirius.

– Jag valde GIF Sundsvall för att de är det bästa steget för mig till att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare. De spelar en fotboll som passar mig och det ska bli kul. Jag är jätteladdad inför min första allsvenska säsong, säger Stefan Silva.

– Vi är mycket glada att kunna knyta en spelare som Stefan till oss som har gjort det fantastiskt bra i näst högsta serien. Det lovar gott för framtiden att vi kan locka till oss sådana spelare till GIF Sundsvall. Stefans egenskaper passar vårt sätt att spela och jag är otroligt nyfiken att se honom i träning och match. Han är bra på att sätta andra i bra situationer och en väldigt bra avslutare vilket han också bevisat om vi tittar på hans statistik och de poäng han har gjort. Trots det tror jag inte att han har fått ut allt, utan det finns ytterligare dimensioner, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Joel Cedergren.