Nyheter

Filtrera
Sundsvall redde ut stormen

Sundsvall redde ut stormen

Rubriken brukar antyda att motståndarlaget tryckt på hela matchen men att det andra laget antingen höll undan eller petade in en orättvis kvittering.

Giffarna petade in en kvittering, men den var i sanning inte orättvis. Nej, det blåste, för att uttrycka det milt. Timmarna innan avspark var det rena rama stormen och den fortsatte även under matchen. Men Sundsvall redde ut den redan inledningsvis. Första tjugo var något av det bättre vi skådat i år, det var en hög intensitet och ett bombardemang mot Isaksson i målet. Faktiskt inte bara Isaksson, vid en trippelchans för Giffarna stod den gamle GIF-backen Marcus Danielson på mållinjen och ådrog sig troligast en lättare whiplash-skada sedan Myrestam försökt skjuta både boll och Danielson in i mål, men utan framgång.

Dessförinnan hade Jonathan Tamimi, som hade en mycket bra onsdagskväll, slagit ett volleyinlägg till en framstormande Linus Hallenius som på måltjuvsmanér tryckte till med pannan, men Isaksson sträckte ut sina två meter och räddade till hörna.

Batanero hade provat från distans som Isaksson räddade i krysset innan den här trippelchansen dök upp. En hörna som räddades vid ena stolpen, Myrestam på returen räddad, Myrestam igen och Danielson.

Tankarna tog en tillbaka till AIK hemma, ett totalt övertag och sen kalldusch, och kallduschen kom. Kallduschar är sällan roliga och än tråkigare än dom när det vindpinar ute. Kerim Mrabti bjöd på en kandidat till årets mål när han med hjälp av vinden dunkade in 1-0 från långt håll och därefter följde en mycket bra Djurgårdsperiod som pågick nästa hela första halvlek.

I andra tog Giffarna över igen, man hade mycket boll och Juanjo och Bata trillade sig fram medelst finurliga kombinationer utan att det hände särskilt mycket i sista tredjedelen. Bollen studsade och for i avgörande moment och det såg länge ut att sluta 1-0 till Djurgården.

Men så kom anfallet, Linus Hallenius höll undan och spelade fram Maic Sema som avancerade in i straffområdet och drog till för allt var tygen höll, PANG, ribban och ut till Oliver Berg som tog emot och behärskat placerade in 1-1. Norrmannens första mål i GIF-tröjan och eufori på läktarna.

Det blev en poäng med mersmak för hemmalaget.