Nyheter

Filtrera
Sundsvallsfödde Rubio Sivodedov till Giffarna!

Sundsvallsfödde Rubio Sivodedov till Giffarna!

Christian Rubio Sivodedov, född i Sundsvall 1997 och med Djurgårdens IF som moderklubb. Nu är han klar för GIF Sundsvall på ett lån till och med 31 juli.

Mittfältaren debuterade i allsvenskan redan som 16-åring 2014 och blev året efter klar för Bundesliga-laget Schalke 04 i Tyskland. Där blev han kvar till 2017 då flyttlasset gick till Strømsgodset som han idag tillhör.

Rubio har utöver dessa klubbar representerat Sveriges ungdomslandslag där han i U-17 och U-19-landslaget sammanlagt gjort 17 landskamper.

Denna övergång blev möjlig för GIF Sundsvall genom externa finansiärer och ett fint samarbete med Strømsgodset. Vilket innebär att spelaren inte innebär någon kostnad för klubben.

– Det känns kanon att vi hittat en lösning tillsammans med Strømsgodset utifrån vår ekonomiska situation och det känns jättebra att vi får hit Rubio. Tack vare externa finansiärer så har det blivit möjligt att få hem Rubio som dessutom är född i Sundsvall och en väldigt spännande spelare, säger Urban Hagblom, Giffarnas sportchef.