Nyheter

Filtrera

Sur förlust mot Häcken

Giffarna fortsatte med sin 3-4-3 formation när man under söndagskvällen besökte Hisingen för Allsvensk match mot BK Häcken.

Ut kom ett tryggt Giffarna som vårdade boll och anföll redan från avspark. Redan i den andra matchminuten slog David Batanero en lång fin djupledsboll som Häckenförsvaret fick svårt att hantera och när backar får svårt att hantera bollarna så hugger alltid Linus Hallenius som en tvåstegskobra. Han fick tag i bollen och försökte placera in bollen i det långa hörnet men Peter Abrahamsson i Häckemålet kom ut fint och avvärjde.

Häcken var på intet vis dåliga men detta var nog bortalagets allra bästa halvlek för året och fler chanser skulle komma. Linus Hallenius fick återigen en boll i straffområdet och han höll undan en försvarare och serverade Oliver Berg ett bra skottläge men återigen låg Abrahamsson som en orm i gräset och räddade lågt vid stolpen.

Innan halvleken summerades så kom Linus återigen i ett ganska öppet läge men ur snäv vinkel och Abrahamsson var där med tassen återigen och avvärjde. Bud på flera mål således men 0-0 på tavlan efter fyrtiofem minuter. David Batanero fick utgå på grund av skada efter halva första spelad och han ersattes av Tobias Eriksson.

I andra halvlek kom Häcken ut med en högre press och störde Giffarnas passningsspel och man etablerade ett tryck mot bortamålet. I en tilltrasslad situation så fastnade Tamimi i en Häckenanfallare och domare Ekberg pekade på straffpunkten, surt efter en så bra första halvlek hann nog många tänka. För fram stegade Paulinho som brukar vara säkerheten själv, men William Eskelinen visade att han är en av seriens allra bästa målvakter när han räddade sin andra straff för året.

Fortfarande 0-0 och poängvittring, men så kom ändå målet. Rasmus Lindgren rensade iväg en boll från eget straffområde som ledde fram till Jeremejeff som höll undan Carlos Moros Gracia och placerade in 1-o till Hisingslaget.

Giffarna försökte och man etablerade lite tryck men det ville sig inte, Häcken vann men det kunde lika gärna varit Giffarna som drog det längsta strået.