Nyheter

Filtrera
Swish för GIF – Våra supportrar har startat en Swishkampanj

Swish för GIF – Våra supportrar har startat en Swishkampanj

Det blev nyligen känt att GIF Sundsvall har svåra ekonomiska problem. I det läget har supportrar i Sundsvall och runt om i landet nu samlats till en Swishkampanj med namnet ”Swish för GIF”.

Kampanjen har målsättningen att fram till säsongens sista match samla ihop en summa som avsevärt hjälper ”Giffarna” i en kärv situation.

Kampanjen, som dras igång på allvar i dag, 30/8, sker med utgångspunkt i en nystartad sida på Facebook under samma namn. Där finns all information om ”Swish för GIF”, men där kommer även, som ett tack till alla som är med, successivt serveras massor av fakta och nostalgi kring GIF ur supportrarnas egna arkiv. Kampanjen sker i dialog med GIF Sundsvall och information om kampanjen och dess resultat kommer även att presenteras VIA klubbens egna officiella kanaler.

Initiativet till kampanjen kommer från representanter för Patronerna i Sundsvall och GIF08 i Stockholm. Men även supportrar i övriga landet – och ute i världen – har redan hunnit bidra trots att kampanjen alltså ännu inte officiellt inletts.

-Vi väljer att se 100 % framåt i denna gräsrotskampanj. Tankar om hur GIF sköts, laguttagningar, och annat läggs helt åt sidan just nu. Detta är en kampanj som helt fokuserar på vårt brinnande hjärta för GIF Sundsvall och viljan att klubben ska kunna fortsätta sin elitsatsning. Alla bidrag, små som stora, hjälper i den situation som är, säger en av initiativtagarna, författaren och journalisten Lars Nylin, som själv är engagerad i GIF08.

– Läget är allvarligt och i den situationen är det fantastiskt att se hur våra supportrar sluter upp för att stötta oss genom detta initiativ. Alla goda krafter är varmt välkomna och vi hoppas att även företag kan vara med och bidra, säger Johan Nikula, ordförande i GIF Sundsvall.

Presskontakt för kampanjen: Lars Nylin, 070-720 68 51, lars@musikindustrin.se
GIF Sundsvalls kontakt: Johan Nikula, 070-559 65 03, johan.nikula@gifsundsvall.se

 

Så här presenteras kampanjen på Facebook:

Detta är ”Swish för GIF”

Nu behöver GIF Sundsvall din hjälp! Med klubbens välsignelse drar vi supportrar igång en swishkampanj med start redan idag. Allt för att stödja vårt älskade GIF Sundsvall som befinner sig i ett tufft ekonomiskt läge.

Därför är verkligen alla bidrag välkomna, stora som små! Varenda krona går oavkortat till Giffarna. Och varenda krona bidrar till att skapa fortsatta förutsättningar för GIF Sundsvall att bedriva verksamhet på elitnivå.

Så bidra gärna själv. Uppmana nära, kära och dina grannar att swisha valfritt belopp. Varför inte utmana dina affärskontakter, konkurrenter eller kollegor? Och vilka antar utmaningarna att dubbla veckans, månadens eller det totala belopp som har samlats in?

Swisha ditt bidrag till: 123 162 99 97 (eller betala till bankgiro 763-6897) och märk betalningen #SWISHFÖRGIF. Det finns även möjlighet att betala mot faktura om så önskas, kontakta i så fall GIF Sundsvall.

Kampanjen SWISH FÖR GIF pågår fram t.o.m. allsvenskans sista omgång och matchen mot IFK Göteborg den 5/11. Kampanjens resultat kommer att redovisas löpande på GIF Sundsvalls hemsida, Facebooksida, Instagram- och Twitterkonton.

På insamlingens nystartade Facebooksida, ”Swish för GIF”, kommer vi, som ett litet tack till alla som bidrar, under kampanjens gång att fylla på med unik läsning och kuriosa om GIF ur våra egna arkiv: historia, analyser, statistik, bilder m.m.

Stort tack på förhand för ditt bidrag,

Giffarnas supporterklubbar i samarbete.

#swishförgif

Besök kampanjens Faceboooksida >