Nyheter

Filtrera
Tung förlust på övertid

Tung förlust på övertid

Över 6000 personer hade letat sig till NP3 Arena under måndagskvällen för att se Giffarna ta emot Hammarby IF och publiken bjöds på mål och många snackisar.

Giffarna inledde positivt och direkt i inledningen hittade Maic Sema fram till Tobbe Eriksson två gånger om, men den första gången missade den sistnämnde bollen och den andra gången gick skottet strax över. Positiv inledning av Giffarna således men ett aggresivt och omställningsfarligt Hammarby hotade i djupled och var inte ofarligt.

Efter en situation där Jeppe Andersen gick bryskt in i två dueller under samma sekvens så tilldelades han en varning. Strax därefter satte Carlos Moros Gracia in en hockeytackling på en Bajare och fick också han syna ostskivan och Hammarby fick ett farligt frisparksläge. Bojanic peggade upp, var kall när Lloyd Saxton ställde upp sin mur och placerade bollen i det bortre hörnet. 1-0 Hammarby och missnöjessuckar hördes från läktarhåll.

Men det dröjde inte länge till revanschen för Carlos. Giffarna fick en frispark som David Batanero skruvade mot mål och där dök mittbacken upp och nickade in 1-1 och det var inte oförtjänt.

Halvtidsvilan närmade sig och 1-1 var ett bra resultat för hemmalaget att ta med sig in i omklädningsrumet. Då slog den annars så skicklige David Batanero en felpassning och Hammarby straffade Giffarna blixtsnabbt, Tankovic ställdes fri och placerade otagbart in 2-1.

Strax innan målet hade upprörda röster höjts mot domarteamet då Jeppe Andersen som tidigare varnats sparkade ner Juanjo Ciercoles alldeles bredvid domaren men ingen varning delades ut.

Den andra halvleken blev ganska lik den första, Giffarna förde spelet men Hammarby var fortsatt farliga i omställningarna. Det skulle till en tilltrasslad situation för att nästa man skulle få revanschera sig för tidigare missar. Tobbe Eriksson klippte till på halvvolley och bollen letade sig i mål och vi hade återigen ett oavgjort resultat.

Det var positiva vindar i hemmalaget nu och när Maic Sema kom i en löpduell mot målvakten och petade bollen åt sidan så slutade det med en konfrontation med målvakten, straff tyckte dom flesta men domaren vinkade avvärjande.

Istället kom kallduschen, ett mycket fint Hammarby-anfall ställde Kjartansson med öppet mål och den gamle målspottaren gjorde inget misstag, 3-2 Hammarby och tre poäng hem till söder.

Surt för hemmalaget efter en väl genomförd match.