Nyheter

Filtrera
U20-landslagsman klar för GIF Sundsvall

U20-landslagsman klar för GIF Sundsvall

  • Publicerad 24 november 2015
  • A-laget

Ytterbacken Eric Björkander har skrivit på ett treårskontrakt för GIF Sundsvall under 2016-2018. Den 19-årige Björkander spelade under den gångna säsongen i Mjällby AIF som spelade i Superettan.

– Eric är en ung och lovande spelare som tillhör U20 – landslaget och det är mycket glädjande att han har skrivit på för GIF Sundsvall. Jag är säker på att vi tillsammans med Eric kommer att kunna skapa någonting riktigt bra. Han har stor utvecklingspotential och har goda förutsättningar att bli en riktigt bra allsvensk spelare, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Det känns bra att ha skrivit på för GIF Sundsvall och att allt är på plats. Jag ser fram emot den kommande säsongen. Jag tycker att klubben känns väldigt spännande och man spelar en bra fotboll, säger Eric Björkander

U20 – landslagsmannen Björkander kommer ursprungligen från Rödeby AIF och debuterade i Allsvenskan 2014 med Mjällby AIF

– Vi är glada att ha Eric Björkander hos oss i GIF Sundsvall. Han är en ung och lovande ytterback som kan spela både till höger och vänster. Duktig i sitt försvarsspel och är en bra passningsspelare, säger GIF Sundsvalls a-lagstränare Roger Franzén.

– Som spelare skulle jag beskriva mig själv som en hårt jobbande spelare, jag är konditionsstark och har bra inlägg. Jag tror att jag har goda chanser att utvecklas vidare som spelare här i GIF Sundsvall, säger Eric Björkander.