Filtrera
Vad är VM mot ett Norrlandsderby i Strömsund?

Efter ledighet och en tids träning var det återigen dags för match. En träningsmatch för all del, men inte vilken träningsmatch som helst utan ett Norrlandsderby!

Giffarna kom till spel med en elva som vi inte varit vana att se från start under våren och Östersund med en elva som mer liknade en elva som startat i Allsvenskan.

Första halvlek bjöd inte på några fyrverkerier spelmässigt. Några halvchanser och en kroppsfint av Erik Granat som fick en Östersundsspelare och större delen av publiken att vrida på sig några ryggsträckningar.

Juanjo Ciercoles spelade mittback från start och både Giffarna och Östersund försökte vara bollförande och spelande, precis som vi är vana att se dom.

Det dök upp en hundraprocents-chans i första halvlek. En ÖFK-försvarare skulle spela hem till målvakten men nådde istället en djupledsspringande Peter Wilson som fick ett friläge men blåstes av. Offside? Måste vara omöjligt, och det var det också. Sundsvall hade tilldelats en frispark och där borde nog rättsskiparen ha behållit lugnet och väntat med avblåsningen.

Halvtid och många byten. In kom ett koppel spelare varav en som var lite extra rolig att se igen. Maic Sema som skadade sig olyckligt i bortamatchen mot Dalkurd var tillbaka på banan och hade bland annat en fin aktion som var värd ett bättre avslut.

Den som istället utmärkte sig i den andra halvleken var William Eskelinen. Målvakten som agerat säker sista utpost under våren gjorde flera högoktaniga räddningar när Östersund tryckte på under den andra halvleken. Vissa av räddningarna var av väldigt hög Allsvensk klass och det borde nog varit både ett och två noll till dom randiga.

Men det blev inga mål under den andra halvleken heller. Giffarna hade svårt att skapa chanser och ÖFK i sin tur hade antingen utsidan av målet eller William Eskelinen i vägen.

Nästa match för Giffarna är den 26e juni då man möter Örebro SK klockan 14:00 i Gävle!