Nyheter

Filtrera
”Vi har starkt självförtroende”

”Vi har starkt självförtroende”

Imorgon är det dags för match mot Örebro borta. Avspark klockan 19.00 på Behrn Arena.

GIF Sundsvall kommer till Örebro med 5 raka oavgjorda matcher och endast med ett insläppt mål under dessa matcher. Defensiven har varit stabil, men där vi haft det svårt framåt. Senast spelade vi mot Jönköping en match som med resultatet 0-0. GIF Sundsvall det bättre laget i första halvlek men skapade inga större farligheter framåt, i andra halvlek var matchen ryckig och det var inget vidare spel från något av lagen. Totalt sätt en händelsefattig match där det fanns mer att önska offensivt.

– Vi började som vi borde, är bolltrygga och behåller boll inom laget. Det kanske inte är så vackert, men åtminstone effektivt och vi följer matchplanen till punkt och pricka. Vi kommer in i andra halvlek och vill vi ta ett extra kliv till, men vi lyckas inte skapa mer än de chanser vi gör i första. Åter gör vi en bra försvarsinsats men det är klart att vi vill göra mål och vinna matcher. Nu tar vi nya tag inför morgondagens match. Vi har goda chanser att ta poäng och vi har starkt självförtroende trots de uteblivna målen, säger Tommy Naurin.

Örebro har förlorat sina senaste tre matcher, den senaste matchen förlorade man mot AIK med 1-0 och ligger i tabellen på en trettonde plats på samma poäng som GIF Sundsvall, men där vi har klart bättre målskillnad.

Imorgon är det inte bara matchdag utan vår kära lagkapten och målvakt fyller även år och hoppas såklart att får fira med tre poäng i bussen hem till Sundsvall.

Truppen mot Örebro SK : Tommy Naurin, William Eskelinen, Linus Sahlin, Romain Gall, Jonathan Morsay, Sebastian Rajalakso, Linus Hallenius, Marcus Danielsson, Noah Sonko Sundberg, Eric Larsson, Smajl Suljevic, Kristinn Steindórsson, Peter Wilson, Dennis Olsson, Juho Pirttijoki, Eric Björkander, Jaudet Salih, Amaro Bahtijar. 

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN