Nyheter

Filtrera
”Vi möter Sveriges bästa lag”

”Vi möter Sveriges bästa lag”

Returmatchen borta mot Halmstads BK slutade med ett oavgjort resultat. Halmstad tog ledningen tidigt i första halvlek och hemmalaget utökade också sin ledning i den 27:e matchminuten när Johan Oremo gjorde 2-0. GIF Sundsvall skulle dock lyckas hämta sig från underläget när Eric Larsson stod för reducering och Marcus Danielsson för kvittering precis innan de båda lagen gick ut i halvtidsvila. Andra halvlek blev mållös trots att Halmstad var en man kort efter att Marcus Mathisen dragit på sig ett rött kort.

– Vi börjar dåligt och ligger under med 2-0, det är starkt av oss att komma tillbaka till 2-2. Vi går in i paus med en bra känsla, men lyckas inte komma upp i den standard vi ska i andra halvlek. Även när de får rött kort så tycker jag inte att vi trycker till dem med den energi som behövs för vinst, men sett över två matcher mot Halmstad så är 4 poäng bra, säger Eric Larsson.

Nu är det dags att möta Malmö FF hemma och matchen går av stapeln under morgondagen klockan 18.00. Malmö leder tabellen och har hittills tagit 37 poäng och vann senast mot Jönköpings Södra med 2-0.

Eric Larsson tog ytterligare ett gult kort under den senaste matchen och är dessvärre avstängd efter tre gula och kommer att få sitta vid sidan och se sina lagkamrater tampas mot serieledarna Malmö.

– Det blir en rolig match, men det är klart att det är tråkigt att vara avstängd. Det är roligt att möta Sveriges bästa lag och försöka ta tre poäng mot dem, säger Larsson.

Larsson som lyckats göra mål två matcher i rad hoppas kunna hålla i den trenden inför matchen mot Östersund även om han påpekar att det inte spelar någon roll vem som gör mål så länge det blir vinst.

– Nästa match jag spelar är ju mot Östersund och det vore ju fint att fortsätta att göra mål och göra ett tredje mål då, men det viktigaste är att ta tre poäng så vem som gör målen det spelar mindre roll, men det är alltid kul att göra mål, skrattar Larsson.