Nyheter

Filtrera
”Vi står redo inför premiären”

”Vi står redo inför premiären”

Då drar vi igång Allsvenskan 2017 och imorgon klockan 15.00 spelar GIF Sundsvall sin första match mot nykomlingarna AFC Eskilstuna hemma på Idrottsparken. Nio nya spelare har tillkommit till GIF Sundsvalls trupp och huvudtränare Joel Cedergren assisteras numera av spanske Ferran Sibila.

AFC Eskilstuna har även de gjort flertalet värvningar inför säsongen. Bland annat har man värvat den tidigare Arsenalmittfältaren Emmanuel Frimpong. Huvudtränare är Pelle Olsson som tidigare varit i Djurgårdens IF och Gefle IF FF.

Vi hade en pratstund med Joel Cedergren om känslorna kring premiären och AFC Eskilstuna som motståndare.

Hur är läget inför premiären och hur är stämningen i truppen?

Det känns jättebra och vi är redo. Nu har vi tränat här sedan den 14:e januari och jobbat hårt hela vägen och varje vecka blir vi lite bättre. Jag är nöjd med utvecklingen av vår spelidé så nu är vi redo att spela. Stämningen är jättebra, jag tror att några börjar bli lite smånervösa inför matchen och känner att det är dags. Jag är redo att spela och det är spelarna också, nu är det dags att köra igång!

Hur ser du på AFC Eskilstuna som motståndare?

Senaste matchen de spelade var mot Malmö, de vinner den matchen och spelar en helt jämn match. Det är ett lag som har en hel del kompetenta spelare som jag tror kommer att göra det svårt för många lag. Jag har stor respekt för Pelle Olssons lagbygge. Jag tror att det blir en tuff match imorgon.

Vad är dina egna känslor så här när vi drar igång med matcher?

Det har varit en väldigt rolig och lärorik försäsong. Jag tycker vi har tagit steg som jag är väldigt nöjd med och jag är väldigt nyfiken själv. Många nya spelare in så det har varit till att bygga om en trupp så vi får se hur bra vi kommer vara, men jag tror vi kommer vara bra och bara blir bättre och bättre. Vi står redo inför premiären och jag hoppas verkligen publiken kommer och stöttar oss.