Nyheter

Filtrera
”Vi vill ha ett bättre passningsspel”

”Vi vill ha ett bättre passningsspel”

På söndag är det dags för bortamatch i Stockholm när GIF Sundsvall möter Hammarby IF på Tele2 Arena klockan 15.00

GIF Sundsvall åkte senast på en uddamålsförlust hemma mot BK Häcken där man inte nådde sin fulla kapacitet och hade svårt att hantera Häckens snabba omställningar Häcken vann till sist med 2-1. Hemmapubliken fick istället glädjes åt Kristinn Freyr Sigurdssons första mål i Allsvenskan som var en riktig delikatess.

– Vi var inte särskilt nöjd efter matchen mot Häcken. Vi förlorar och är inte särskilt bra. Det är synd att behöva säga att jag tycker att vi inte får ut vårt bästa i andra matchen i rad. Vi hade klara problem med deras kontringsspel, det var det största problemet. Det är någonting vi tittat på och något vi måste göra bättre. I anfallsspelet skapar vi ganska lite. Det är två delar i det, dels tycker jag att vi har ett passningsspel som inte har vår nivå. Vi tappar för mycket och för enkelt så vi tar oss inte fram i bra lägen tillräckligt ofta. Sen måste vi bli bättre att ta oss fram i sista tredjedelen, men nu tog vi oss för sällan in i bra lägen, det hoppas jag ska blir bättre mot Hammarby, säger Joel Cedergren.

Hammarby IF vann sin senaste match med 2-1 borta mot Stockholsrivalerna AIK. AIK var det bollförande laget men Hammarby tog vara på de chanser man skapade och det var ingen mindre än ex-giffaren Pa Amat Dibba som fick sätta det avgörande målet i den 79:e matchminuten.

Under de senaste åren har GIF Sundsvall antingen vunnit eller spelat oavgjort mot Hammarby och Cedergren hoppas att man under söndagen kan fortsätta i samma bana.

– Under de senaste åren har det vart ett spel där Hammarby fått chansat en del och där vi ganska enkelt kunnat få tag i bollen och kunnat gå på kontringar men också kunna etablera vårt spel. På det sättet har Hammarby haft ett spel som passat oss. Det är klart vi tittar på Hammarby vad de har för styrkor och svagheter, men först och främst ska vi se till att vi inte åker på så mycket kontringar som vi tidigare gjort i vårt försvarsspel och vi vill även ha ett bättre passningsspel. Det är två grundpelare som är viktiga för oss att sätta, säger Cedergren.

GIF Sundsvall ställer upp med följande trupp: Tommy Naurin, William Eskelinen, Linus Sahlin, Romain Gall, Jonathan Morsay, Sebastian Rajalakso, Linus Hallenius, Marcus Danielsson, Noah Sonko Sundberg, Eric Larsson,Smajl Suljevic, Kristinn Steindórsson, Peter Wilson, Dennis Olsson, Kristinn Freyr Sigurdsson, Eric Björkander, Jaudet Salih, Amaro Bahtijar. 

Foto: Pär Olert/BILDBYRÅN