Nyheter

Filtrera
Viktigt seger borta mot Kalmar!

Viktigt seger borta mot Kalmar!

Värmen höll i sig även under lördagskvällen och kvicksilvret stod på 31 när bollen sattes i rullning på Guldfågeln Arena, och då var klockan 18:05.

Vi fick se ett Kalmar ta tag i bollinnehavet och ett Giffarna som låg lägre och stack upp med kontringar.

Linus Hallenius slet sin vana trogen förtjänstfullt framåt och ytterspelarna Maic Sema och Peter Wilson låg på rulle.

Även om Kalmar ägde mycket boll så skapades ändå inga större farligheter, när det osade som mest katt berodde det på ett inlägg av Melker Hallberg som gick längs med den förlängda mållinjen och gick under William Eskelinen, men det fanns ingen bakom som kunde raka in bollen.

David Batanero visade gång efter annan vilken fantastisk passningsspelare han är. Som en kniv genom smör slog han en djupledspassning till Linus Hallenius som friställdes men som tog för många touch på bollen och chansen rann ut i intet.

Han skulle dock revanschera sig, han fick fatt i en djupledsboll och vände ut och in på vänsterbacken Viktor Agardius som slet och drog och agerade ryggsäck, men Hallenius tog sin in i straffområdet där kramkalaset fortsatte till GIF-kaptenen gick i backen och domaren hade inte annat att göra än att döma straff.

I flyktande Romain Galls ställe klev Maic Sema fram och från elva meter var han säkerheten själv och vi hade 1-0 till Giffarna. Kanske inte det mest logiska sett till matchbilden men ändock ledning.

I andra halvlek fortsatte matchbilden se ungefär likadan ut men med ett något mer framåt Giffarna och ett än mer uddlöst Kalmar. Trots att man hade mycket boll så skapades inga direkta farligheter. Det var ett par skott utifrån som William Eskelinen, som denna lördag skulle hålla sin femte nolla för säsongen, räddade utan problem.

Istället skulle Batanero visa vad han kunde igen, en yttersida av högt internationellt snitt ut till högerbacken Jonathan Tamimi som höll i, höll i och höll i. En frustrerad kapten fram mål ville ha boll flera gånger men Tamimi visade att han gjorde rätt för snart var Hallenius ensam med öppet mål och kunde raka in 2-0 i tom bur. Domarna ville i förstaläget ha det till ett självmål men det har i efterhand ändrats.

Desperation från Kalmar? Nja, det skapades aldrig något riktigt tryck, Giffarna var extremt bra bakåt och höll undan.

Tre fina poäng hem till Sundsvall!