Nyheter

Filtrera
Johan Bengtsson förlänger med GIF Sundsvall

Johan Bengtsson förlänger med GIF Sundsvall

Klart: Johan Bengtsson förlänger med GIF Sundsvall


Johan Bengtsson, 19, förlänger med GIF Sundsvall. Anfallaren har tecknat ett nytt treårskontrakt.

Det känns som rätt val att göra, säger han till klubbens hemsida.

Johan Bengtsson visade framfötterna under flera år i GIF Sundsvalls akademi och knackar på dörren till en startplats i GIF Sundsvalls a-lag. Nu belönas 19-åringen med ett nytt kontrakt.

Det känns jättekul att allting äntligen är klart. Jag kommer från en skadeperiod och har äntligen kunnat träna på för fullt med laget, säger Johan Bengtsson.

På fredagen meddelade sportchef, Tommy Naurin, att Bengtsson och klubben var överens om en förlängning som sträcker sig till och med 2025.

För mig var det ett givet val att behålla Johan hos GIF Sundsvall. Dessutom är det här en del av vår strategi att behålla egenfostrade spelare. Jag ser en otrolig potential i honom och ser redan nu att han är långt fram i sin utveckling, säger Tommy Naurin.

Sportchefen var lättad efter kontraktssigneringen.

Jag vet att han kommer bidra redan nu och kommer bli ännu bättre under den här perioden, säger Tommy Naurin.

Bengtsson är taggad inför lördagens seriepremiär och menar att han börjar se positiva tendenser i lagets spel.

Allting fungerade inte från början. Vi har ny sportchef och ny tränare, det tar tid och det är en process. Men nu börjar bitarna falla på plats och den känns som om vi har kommit närmare varandra som lag med de nya grabbarna som har kommit in, säger Johan Bengtsson.

Johan Bengtsson kom från moderklubben Essviks AIF och skrev på sitt första kontrakt med GIF Sundsvall 2020. Samma år blev han historisk när han blev klubbens yngsta debutant någonsin med sina 16 år, sex månader och sju dagar. Dessutom har Bengtsson meriter från ungdomslandslag.

Erik Karlsson

Content Creator

erik.karlsson@gifsundsvall.se