Nyheter

Filtrera
Albin Palmlöf: En gång giffare, alltid giffare

Albin Palmlöf: En gång giffare, alltid giffare

Vi meddelar idag att Albin Palmlöf och GIF Sundsvall har tagit ett gemensamt beslut att Albin inte längre kommer att fortsätta sin spelarkarriär i GIF Sundsvall.  

Vi har haft dialog under en tid och har kommit överens om att detta är det bästa i dagsläget. Albin har med egna ord förklarat och fördjupat känslorna bakom detta besked.  

Klubben och Albin kommer att fortsätta sin dialog med att förhoppningsvis hitta en ny roll för honom i föreningen.  

Här nedan kan ni läsa den text som Albin själv skrivit.  

Tack för allt och lycka till 💙 

 

Hej allihopa. Det är med blandade känslor som jag sitter och skriver detta brev. En befriande och avslappnad känsla samtidigt som en sorgsen sådan.
 
Som ni nog förstått så har jag och klubben valt att avsluta mitt kontrakt i förtid och det är ett beslut som växt fram hos mig under väldigt lång tid. Hösten 2020 så skadade jag mitt baksida lår och sedan dess har det på personligt plan endast varit en tuff uppförsbacke. Jag har försökt med att hämta kraft och motivation från alla möjliga håll men i slutändan står jag här utan det.
 
Sedan första gången jag såg Giffarna har jag drömt om att en dag få representera laget. På resan har även fler drömmar uppkommit såsom att gå upp i allsvenskan, att få representera landslaget och att få höra en arena sjunga mitt namn. Alla dessa saker har jag fått uppleva och jag är otroligt stolt och tacksam för det. Det är erfarenheter som jag alltid kommer att ta med mig men främst är det en stolthet jag känner till den 10-årige Albin som drömde om dessa saker. Jag känner att jag har gjort honom stolt. Jag har alltid varit mig själv och följt mitt hjärta och det gör jag även denna gång.
 
Jag vill tacka alla som varit med på den här resan och fått mina största drömmar att gå i uppfyllelse. Alla tränare, ledare, lagkamrater, supportrar men främst min familj som stöttat mig lika mycket i detta beslut som alla andra gånger. Jag har fått vänner för livet och lärt känna oräkneligt många människor som jag också är väldigt tacksam för.
 
De senaste säsongerna har vi haft en helt fantastisk trupp och en sammanhållning som varit otrolig. Fotboll är en lagsport och är det något vi gjort så är det att jobba som ett lag. För varandra, tillsammans. Jag glömmer såklart inte supportrarna och sundsvallspubliken men även dem på kansliet eller akademin som gör sitt för klubben. Alla tillsammans behövs för att fortsätta ta klubben till nya höjder.
 
Jag brinner för den här föreningen och jag hoppas att jag kan vara med och bidra på andra hörn utanför det sportsliga, för att hjälpa klubben framåt på det projekt som startades för några år sedan. Med en långsiktighet kommer det att bli hur bra som helst.
 
Jag stänger nu detta kapitel och vänder blad för att se vart nästa resa för mig, vilket kommer bli otroligt spännande. Återigen tack för allt och kom ihåg..
 
”En gång giffare, alltid giffare”
 

Albin Palmlöf #33