Nyheter

Filtrera
Axel Uddström lämnade Piteå och flyttade till Sundsvall

Axel Uddström lämnade Piteå och flyttade till Sundsvall

Under förra veckan lämnade Axel Uddström Piteå och bosatte sig i Sundsvall. Numera spelar han i GIF Sundsvall och går på NIU-fotbollsgymnasie.

Den 17-årige mittfältaren spelade under fjolåret med Piteås A-lag och har hittills deltagit vid tre landslagsläger. Uddström kommer att tillhöra GIF Sundsvalls Tipselit-verksamhet under ledning av Mikael Bengtsson och Benny Mattsson.

Hur länge har du spelat fotboll?
Jag började spelade när jag var runt fem- sex år och har spelat i Piteå sedan jag var liten.

Varför blev det flytt till Sundsvall?
Jag var sugen att spela i en större klubb och framförallt i en allsvensk klubb. Så då blev det en flytt till Sundsvall. Hittills har allting känts jättebra. Jag har väl inte hunnit kika runt så mycket i staden, men det är en trevlig och fin stad. Det känns bra med Micke och Benny som tränare. De är bra instruktörer som är riktigt sjysta.

Du fick chansen att träna med A-laget igår hur kändes det?
Jag tyckte det gick bra och det kändes helt okej. Det var roligt. Det är högt tempo och man får lite tid med bollen. Det är stor skillnad gentemot att spela med Tipselit.

Vad önskar du utveckla under din tid i Sundsvall och vad anser du är dina spetskvalitéer?
Jag vill förbättra allt och mina spetskvalitéer skulle jag säga är mint teknik och så är jag ganska löpstark. Jag spelar som innermittfältare.

Vi hälsar Axel hjärtligt välkommen till GIF Sundsvall och ser fram emot att följa hans utveckling.