Nyheter

Filtrera
Backlöftet Linus Sahlin om fotbollen och A-lagskontraktet

Backlöftet Linus Sahlin om fotbollen och A-lagskontraktet

Framtiden ser ljus ut för GIF Sundsvall med lovande juniorspelare som tar klivet upp i A-laget. Under den gångna säsongen fick vi se både Peter Wilson och Jonathan Morsay som tog stora kliv framåt och visade att de var redo för spel i Allsvenskan. Det 19-årige backlöftet Linus Sahlin är näste junior att få A-lagskontrakt och han är både förväntansfull och laddad inför den kommande säsongen.

Fotboll har han spelat sedan ung ålder och började runt 6 års ålder i Kubikenborgs IF. I kuben spelade han till 15 års ålder och därefter blev det GIF Sundsvall där han gått genom GIF Sundsvalls ungdomsled till att nu fått A-lagskontrakt. Att fotbollen är en stor del av hans liv det är det ingen tvekan om. Vi träffade Linus och pratade med honom om fotbollen och framtiden i  A-laget.

Hur känns det med A-lagskontrakt och vad är dina förhoppningar inför kommande säsong?
– Det känns såklart bra att ha fått A-lagskontrakt och det ska bli roligt. Inför kommande säsong så hoppas jag att utvecklas så mycket som möjligt men sen önskar man ju alltid att få speltid. Att spela så mycket som möjligt och göra så bra prestationer som möjligt, det är mina mål.

Hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag känner att jag är bolltrygg och har bra spelförståelsen. Jag har väl lite sämre passningsfot men det är något som jag har jobbat med nu. Jag skulle säga att offensiven är min styrka men också stabil i defensiven men det är främst sistnämnda jag ska utveckla .

Vad gör du på fritiden?
– På fritiden hänger jag mycket med kompisar. Sedan tycker jag det är roligt med andra sporter både innebandy och hockey blir det emellanåt. Hockey har jag tidigare spelat och det slutade jag med när jag var runt 15 år. Jag spelade då med Sundsvalls hockey.

Hur är det att vara junior och nu på riktigt få chansen i och med ett A-lagskontrakt?
– Man får lära sig mycket av de som är äldre och det är väl i princip det här året har gått ut på och självklart ska jag fortsatt lära mig nya saker och samla på mig mer erfarenheter och kriga på.

Hur ser dina dagar ut nu under uppehållet?
– Jag kör på med träningen för fullt. Det blir mellan 7-10 pass i veckan. Jag krigar på och hoppas att jag tränar mer än de andra, säger Linus Sahlin med glimten i ögat och skrattar.