Nyheter

Filtrera
Sista matchen för Naurin: ”Det känns vemodigt”

Sista matchen för Naurin: ”Det känns vemodigt”

Tommy Naurin gjorde sin sista match i klubben, som assisterande och målvaktstränare, mot Västerås den 21/6 och intervjuades i matchprogrammet inför matchen.  

Det var 2010 som Tommy Naurin anlände till Medelpad och GIF Sundsvall. 

Då var det målvakten Tommy Naurin. När vi nu skriver 21 juni 2021 så har vi kommit fram till den här sejourens avslutande match i GIF Sundsvall för Tommy – och nu målvaktsinstruktören/assisterande tränaren Tommy. 

– Det känns vemodigt när man lägger upp det på det sättet. Det är verkligen ingen rolig känsla när man säger sista matchen, säger Tommy.

För en dryg månad sedan fyllde Tommy Naurin 37 år. 37 år som varit starkt förknippat med fotboll. Moderklubben är Lundby IF och via Örgryte IS, Falkenbergs FF och Qviding FIF hamnade han 2010 i GIF Sundsvall.

I september 2018 stod det klart att hans aktiva målvaktskarriär nått slutpunkten. Tommy som var en stor favorit bland supportrarna och en ambassadör för GIF Sundsvall tvingades lägga handskarna på hyllan på grund av medicinska skäl. 

Men Tommy blev kvar i GIF Sundsvall. Först blev det en tjänst på marknadsavdelningen innan han blev målvaktsinstruktören och assisterande tränaren Tommy.

Ikväll, när GIF Sundsvall stänger igenvårsäsongen 2021, har vi kommit fram till ännu en slutpunkt. Ikväll är sista gången, i alla fall för den här sejouren, som vi ser Tommy på GIF Sundsvalls tränarbänk. 

– Efter en längre tids funderande så kände jag att tiden kommit för mig att ta ett steg tillbaka. Nu ska jag ta mig ut i det verkliga livet, säger Tommy och fortsätter: 

– Men visst känns det vemodigt. ”Sista matchen” är verkligen starka ord och det är inte någon rolig känsla när man tänker på det sättet. Ser man till helheten så är det blandade känslor, men det är tråkigt att den här delen av mitt liv tar slut.

Målvakten Tommy gjorde totalt 194 matcher mellan stolparna i GIF Sundsvalls dress och när man ber Tommy beskriva sin tid i klubben kommer svaret snabbt: 

– Harmoni! Det är så jag kommer att komma ihåg den här tiden. Det är grundstenen i GIF Sundsvall. Harmoni i kombination med arbetsglädjen.

Lagsammanhållningen vill jag också trycka på. Den lagsammanhållning som vi har nu är unik. Den har jag också upplevt många gånger tidigare i den här klubben. Det är spelare och ledare som tillsammans skapar lagsammahållningen och det är häftigt att få vara en del av det, att få uppleva det. Visst har det varit några utsvävningar i GIF Sundsvall genom åren, tänker exempelvis på det spanska spåret. Det i sig var också någonting häftigt men det jag ändå kommer tillbaka till är harmonin, och arbetsglädjen och lagsammanhållningen. 

Det låter som att du tror på en spännande höstsäsong 2021?

– Om jag säger så här: det ser bra ut. Vi har varit i den här sitsen ett par gånger tidigare. Det som är lite annorlunda nu är att jag är helt övertygad om att det finns ytterligare någon växel att lägga i, och trots den känslan är vi ändå här och nu med i den absoluta toppen. Jag ser fram emot att i höst sitta som åskådare på NP3 Arena, se laget ta klivet upp, och någonstans känna att jag i alla fall till viss del var med och byggde upp det här.

En del i Tommys roll som tränare för GIF Sundsvall 2021 har varit att scouta motståndarna, att ta fram klipp och en bild på lag och individer. Inför kvällens match har det inte varit någonting annorlunda. Tommy har scoutat Västerås SK in i minsta detalj.

– Det har varit lite extra intressant eftersom Västerås SK i siffror spelar som oss. Att försöka hitta svagheter i ett system man själv föredrar är spännande. Tittar jag på Västerås SK så har de utvecklat sitt spel en hel del jämfört med förra året. De har bra spelare, de har spets och det kommer att bli en utmaning att möta en riktigt bra motståndare. Visst, de har någon avstängning ikväll men de förfogar ändå över ett riktigt starkt lag, säger Tommy och fortsätter så här om serien i stort: 

– Det är väldigt tight i den här serien. Det finns absolut inte några slagpåsar i botten. Tvärtom. Det gäller att ha respekt för alla motståndare. Det är också tight i toppen vilket innebär att det finns många lag som ser möjligheter nu. Västerås SK är säkert ett sådant lag. De ser att de kan vara med och fightas om de allra ädlaste positionerna.

Som sagt, ikväll är det Tommys sista match i GIF Sundsvall, och hans scenario är givet: 

– Skulle vara härligt att avsluta med en trepoängare. Spelar vi som vi ska så kommer vi att ta den här matchen.

PATRICK EDLUND, Ågrenshuset 

KORTA SNABBA 

Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med? Säsong och säsong, stundtals var 2017 trevlig men om jag ska säga en hel så säger jag 2011 när vi tog klivet upp första gången var den mest minnesvärda. 

Har du någon gång börjat tvivla på dig själv? Jodå, varje gång jag ställer mig på första tee på Sundsvalls GK

Om du är sportchef i ett Superettan-lag, och får välja tre spelare att bygga laget kring. Vilka väljer du? De tre, och fler med dem sitter redan och förbereder sig för match i katakomberna nere på NP3 Arena. Men jag skulle kunna krydda med en Ari Skulason och allt man får i det kokande isländska paketet

Är det här med lagbyggen något du tänkt på? Absolut, lagbyggen tänker nog dom flesta på som är inne i den här branschen. Det känns när man tappar en ledare eller spelare men jag har också lärt mig att människor växer längs vägen och det kan jag verkligen intyga att den här gruppen gjort och gör

Om du får plocka en egenskap från en lagkamrat, från vem och vad hade du valt? Dennis Olssons vänsterdoja hade jag mått bra av. Högern också när jag tänker en vecka bakåt… 

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse, när du själv inte varit på planen? Var på Maracana och såg Fluminense mot Vasco da Gama, 2002 tror jag det var. Romario brände två-tre frilägen men blev matchhjälte ändå. Det var ett hyfsat tryck på den ”lilla” arenan. 

Finns det något du ångrar med din karriär? Tråkigt nog så skulle jag kanske inte spelat vänsterback på träningarna efter säsongen 2011 innan vinteruppehållet. Där och då kom första knäskadan

Tittar du på klipp på dig själv på YouTube? Det har hänt att jag visar mina keeprar klipp på hur man inte skall göra, så ja

Vem var du i skolan? Nej ordning och reda fick jag lära mig nyligen. Mer ”stämningshöjare” i så fall

Om du var statsminister för en tid. Vilken fråga hade du prioriterat? Ungdomskriminalitet

En matchledig kväll och du sätter dig i tv-soffan. Ser du fotboll eller något annat? Något annat. 

Vilken film har du sett flest gånger? The Wolf of Wall Street

Hur spenderar du helst en ledig dag under säsong? Med familjen i stugan

Favoritlag? Atletico Madrid

Kan du tröttna på fotbollen? Skiter björnen i skogen? 🙂

Till aktuellt matchprogram