Nyheter

Filtrera
Daniel Henareh klar för GIF Sundsvall!

Daniel Henareh klar för GIF Sundsvall!

Vi kan idag meddela att målvakten Daniel Henareh ansluter till GIF Sundsvall. 19-åringen kommer senast från spel med Vasalunds IF, där han var utlånad från moderklubben AIK under säsongen 2023. Avtalet är skrivet på 2 år.

Daniel, född 2004, har tagit sig igenom hela AIK:s ungdomsfotboll och akademi, vilket ledde till att han fick chansen att träna med A-laget redan under 2021, då han var 16 år gammal. Samma år var Henareh en del av P17-laget som vann P17 Allsvenskan. Han har också representerat det svenska P18-landslaget.

Sportchef Joel Cedergren om sitt senaste nyförvärv:
– Daniel är en ung och talangfull målvakt som är kompetent både i sitt anfalls- och försvarsspel. Han är också en stark drivkraft och kommer hit för att både hjälpa laget och samtidigt utvecklats för att kunna bli så bra som han någonsin kan bli. Jag ser fram emot att få in Daniel i vårt lag, som börjar se riktigt bra ut.

– Det känns väldigt bra att skriva på för GIF Sundsvall. Det är en fin klubb med fina förutsättningar och jag ser fram emot den här säsongen, där vi tillsammans ska nå nya framgångar!, säger Daniel Henareh.

Målvakten gör sitt första träningspass med sina nya lagkamrater idag kl 10:30 i Nordichallen.

Vi hälsar Daniel Henareh varmt välkommen till GIF Sundsvall!