Nyheter

Filtrera
David Batanero och Carlos Gracia klar för GIF Sundsvall

David Batanero och Carlos Gracia klar för GIF Sundsvall

David Batanero och Carlos Gracia är båda klara för GIF Sundsvall och har skrivit ett varsitt treårskontrakt med klubben till och med 2019.

David Batanero är född 1988 och är en central mittfältare som är fostrad i Espanyol men kommer närmast från CE Sabadell i Segunda B i den spanska tredjedivisionen.

– Det skall bli mycket intressant att följa Davids utveckling in i elitfotbollen i Sverige. Det är en spelare som besitter fina kvalitéer för att utveckla GIF Sundsvall vidare i Allsvenskan. Men vi skall vara kloka och ge honom tid att anpassa sig till vårt spelsätt, till vår stad och till vår klubb, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– David har en mycket bra spelförståelse och är en god passningsspelare. I dagsläget kan han inte gå på fullt eftersom att han har ett problem med sitt knä men vi kan trots det se hans potential. Han är i rehabilitering och behöver 1-2 månader för att komma till spel och vi ska ge honom den tiden så kommer han bli bättre och bättre, säger Joel Cedergren.

23-årige Carlos Gracia är mittback och kommer närmast från Valencia, där han ingått i ungdomsakademin.

– Det ska bli mycket spännande och intressant att följa Carlos under 2017. Det är en fint skolad försvarsspelare med bra ledaregenskaper. Han kan agera i många positioner försvarsmässigt och det är vi i behov av, säger Urban Hagblom.

– Carlos har inte spelat på seniornivå ännu så det är första gången han kommer att tävla på den här nivån. Han är en bra passningsspelare, lite bättre offensivt än defensivt. Det är en spelare som kommer att växa och är en spelare som är villig att lära sig, säger Joel Cedergren.

– Det känns riktigt bra och det kommer bli en ny erfarenhet och jag är riktigt laddad, säger Carlos Gracia.