Nyheter

Filtrera
David Myrestam återvänder till GIF Sundsvall

David Myrestam återvänder till GIF Sundsvall

David Myrestam återvänder till GIF Sundsvall efter fyra och halv säsong i norska FK Haugesund. Den 29-årige försvararen har skrivit på ett fyraårigt kontrakt med GIF Sundsvall till och med 2020.

– Vi är enormt stolta och glada över att David Myrestam och GIF Sundsvall är överens om en spännande fotbollsframtid och utveckling tillsammans. David har precis de kvalitéer som spelare och som individ som vi önskar förstärka vårt lag och försvars-organisation med. Vi ser David i mittbacksrollen, men som alla vet så kan han kliva in i ytterbacksrollen sju dagar i veckan på ett utmärkt sätt. Men idag så ser vi han i vårt team som Mittback. Det är också med stor glädje att vi får hem en ”Giffare” till vårt Norrlandslag som är i sin bästa dager och inte någon som bara vänder hem för att avrunda karriären. David är ett mycket bra nyförvärv för oss och vår fortsatta satsning på utveckling av allsvenska GIF Sundsvall.  Han har varit vår prio 1 av nyförvärv hela tiden och nu har vi lyckats få han på plats. Härligt, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Myrestam spelade i GIF Sundsvall från 2009 till och med vårsäsongen 2012 och var en mycket tongivande spelare som var med och tog klubben upp till Allsvenskan 2011. Myrestam spelade 29 matcher från start under den gånga säsongen för FK Haugesund som slutade på en fjärdeplats i Tippeligan.

– Vi får hem en spelare som när han lämnade Sundsvall var landslagsmässig som vänsterback. Han har varit borta i Norge i dryga fyra år och har gjort det bra där. Det är en mycket duktig fotbollsspelare och person som kommer leda oss vidare i vårt arbete. Det är en viktig bricka för oss spelmässigt men också för gruppens utveckling för att ta steg framåt. David är en otroligt seriös spelare som skickar tydliga signaler hur det ska vara och han är bra på att göra sina medspelare bra. Det är en fantastisk värvning, säger GIF Sundsvalls A-lagstränaren Joel Cedergren.

– Det känns mycket roligt och spännande att återvända till GIF Sundsvall. Jag kommer hem till en klubb som jag hade en väldigt bra tid i och det känns helt rätt att återvända. Det är inte samma klubb som när jag lämnade utan det blir en helt ny utmaning och där jag är tänkt som mittback, vilket känns inspirerande. Jag är riktigt sugen att dra igång och har en väldigt positiv känsla. Jag har haft kontakt med några spelare ur laget sedan jag flyttade och har i stort sätt kollat på alla matcher med GIF Sundsvall som inte krockat med mina egna så jag har varit en riktig distanssupporter och ser fram emot kommande säsong, säger David Myrestam.