Nyheter

Filtrera
Digitala satsningen invigd!

Digitala satsningen invigd!

I samband med matchen mot IFK Göteborg invigdes storbildsskärmen och de digitala LED-skärmarna längs norra läktaren på Norrporten Arena. Den digitala LED-skärmssatsningen är en av de större satsningarna som GIF Sundsvall gjort och sundsvallsborna kan nu ta del av en avsevärt förbättrad matchupplevelse. Arbetet för att få digitala LED-skärmar på Norrporten Arena är något som klubben arbetat för en längre tid, men först i år blev det en realitet tack vare Bilbolaget då de möjliggjorde investeringen på 1,7 miljoner kronor.

Martin Person VD på Bilbolaget AB är glad över att kunna vara med och bidra till klubben och menar att de digitala bildskärmarna är ett stort lyft för arenan.
– Jag har i några års tid haft en dialog med Henrik Wikström på GIF Sundsvall om att göra en satsning för digitala LED-skärmar. Jag hade en kollega i Jönköping som hjälpte HV71 med en liknande satsning på Kinnarps Arena för två år sedan och på så vis började ett frö gro. Därefter har jag och Henrik resonerat fram och tillbaka och sen fann vi en lösning som fungerade för oss båda. Bilbolaget hade ett bra år resultatmässigt i fjol vilket möjliggjorde denna satsning och vi firar dessutom 80-års jubileum med Bilbolaget, vilket är extra roligt och passande, säger Martin Persson.

Bilbolaget har i drygt 20 år varit med och stöttat GIF Sundsvall och är av klubbens största sponsorer och har följt laget i både upp-och nedgångar.
– Vi har ett stort fotbollsintresse i ägarfamiljen och jag har själv spelat pojkfotboll I GIF Sundsvall och min far har suttit med I styrelsen. Vi har så kallade GIF-hjärtan i familjen. Sedan är det roligt att intresset för GIF Sundsvall ökat även på företaget. Historiskt så har intresset tidigare varit sådär, men de senaste åren så har intresset definitivt ökat. Oavsett motstånd är det stort intresse att använda de årskort vi har, berättar Martin Persson.

De digitala LED-skärmarna sitter nu alltså på plats på Norrporten Arena i form av en storbildsskärm på 24 kvm där den tidigare resultattavlan var placerad och längs norra läktaren sitter nu 80 meter led. På storbildsskärmen kan man nu spela upp pågående match och visa repriser och reklamfilmer.
– Det känns roligt att LED-skärmarna är på plats. Det känns professionellt och som en storstads arena. Storbildsskärmen är trevlig att kunna se repriser på och sen är det märkbar skillnad på reklamen längs norra när den blir rörlig. Ögat dras till den reklamen på ett helt annat sätt än de fasta skyltarna som tidigare satt där, förklarar Martin Persson.

– För GIF Sundsvalls del innebär satsningen att vi genom Storbildsskärmen och perimeter LED:en kan erbjuda våra besökare en bättre matchupplevelse samt att våra sponsorer kan nå ut med sina budskap på en lokal, regional och nationell nivå. Vår ambition är att satsningen ska resultera i fler besökare till arenan samt fler och utökade samarbeten med företag, säger GIF:s klubbchef Henrik Wikström.

Nu hoppas GIF Sundsvall och Bilbolaget att sundsvallsborna ska gilla de nya LED-skärmarna på arenan och att man fyller Norrporten Arena med publik de kommande hemmamatcherna.