Nyheter

Filtrera
Douglas Jakobsen inför Degerfors

Douglas Jakobsen inför Degerfors

Vi har fått ett samtal med huvudtränare Douglas Jakobsen inför morgondagens bortamatch mot Degerfors. När vi når honom under eftermiddagen sitter han i en buss längsmed snöiga vägar på väg ner mot Örebro. 

Det blev en förlust i DM-semifinalen mot Kuben, hur analyserar du matchen?
– Vi mötte ett väldigt motiverat motstånd som startade bra och utsatte vår ovana backlinje för några problem och gjorde 1-0 rätt tidigt. Därefter hade vi mer kontroll och ett par lägen som man behöver sätta för att vinna. Vi får till slut in en boll men förlorar på straffar. Bara att gratulera Kuben som gör en riktigt bra match och säkert kommer att ha ett roligt år i sin serie!

Vad tar ni med er från vinsten mot Östersund och vad vill du se mer av/annorlunda mot Degerfors imorgon?
– Jag tyckte att vi hade ett stabilt försvarsspel och att vi var svåra att skapa målchanser på från etablerat spel, vilket är viktigt i starten på en serie. En bra kämparinsats från startande och avslutande spelare på plan var viktigt för oss, det måste vi ha i samtliga matcher. I övrigt drabbades vi nog av lite premiärnerver och det tog lite tid att få ner axlarna, så jag hoppas att vi kan tuta och köra från start mot Degerfors. Vi behöver också fler djupledslöpningar för att såra motståndarna bättre.

Matchen mot Degerfors blir den första på naturgräs sedan fjolårets säsong, hur har ni förberett för den omställningen och ser du några utmaningar i att byta underlag? Kan det exempelvis bli betydligt tyngre belastning och fysiskt tuffare jämfört med konstgräs?
– Vi har inte haft gräs tillgängligt för träning i närområdet, men vi kommer att behöva anpassa spelet för att hantera ett svårspelat underlag. Det kommer garanterat vara blött och en omöjlighet att spela det spel vi är bäst på, så det kommer att handla om att anpassa sig, kriga och inte bjuda på något. Det brukar bli mer kamp med rakare spel och dueller.

Hur är status på truppen i dagsläget?
– Vi har ett par spelare som inte kör fullt eller är tillgängliga för spel. Vi utvärderar deras situationer och hur allvarliga skador det rör sig om. 

Vi gick idag ut med att Edvard Carrick skrivit på ett A-lagskontrakt. Hur ser du på hans utveckling sedan fjolåret?
– Enorm utveckling! Fortfarande mycket att lära sig men verkligen en bra bit i alla områden och det kommer att vara en bra spelare för oss i flera år framöver.

Det har också hunnit bli en hel del träningar för nya Hugo Aviander. Hur skulle du beskriva honom som spelare?
 En spelare med väldigt bra blick för det offensiva spelet och hög bollskicklighet på små ytor!

Patronerna kommer att följa med ner till Degerfors och stötta er från ståplats – hur mycket betyder det stödet när ni är ute på bortaresor?
– Bortamatcher är svåra uppgifter så det betyder enormt mycket att ha stöttningen från tillresta Patroner på plats som ger oss den extra energi som krävs!