Nyheter

Filtrera
Edvard Carrick skriver A-lagskontrakt!

Edvard Carrick skriver A-lagskontrakt!

Vi är idag glada att kunna meddela att högerbacken Edvard Carrick, 19 år, tar steget från akademin upp till vårt representationslag. Avtalet sträcker sig över 3 år.

Edvard skrev ett akademikontrakt i november 2022 och har sedan dess huserat flitigt i A-lagsmiljö, där han bland annat den 6 juni 2023 fick göra debut i tävlingssammanhang hemma mot GAIS i Superettan.

Akademichef Markus Tilly:
– ”Mycket kul att klubben skriver A-kontrakt med Edvard, då han visat under försäsongen att han klarar av spel mot seniorer på hög nivå. Det visar återigen vår höga kvalité på NIU och akademiverksamheten. Akademin är stolta och önskar Carrick lycka till!”

Sportchef Joel Cedergren:
– ”Edvard är en högerback med offensiv fotboll som sin styrka och har under förra hösten visat att han även utvecklat sin defensiva spelstil. Under försäsongen har Edvard verkligen visat att han förtjänar en plats i vår A-trupp. Han har tävlat mot allsvenskt motstånd under cupen och presterat mycket bra. Det gläder oss att ännu en spelare har gått upp genom akademin och fått ett A-lagsavtal. Välkommen, Edvard!”

”Det känns otroligt bra att ha skrivit på för klubbens A-lag! Ser fram emot en bra säsong tillsammans med killarna. Forza GIF”, säger Edvard Carrick efter att ha satt sin signatur på avtalet.