GIF Sundsvall-Malmö FF

  • Publicerad 6 april 2019

Giffarna startade mycket bättre än senast mot Djurgården men det var Malmö som hade ett visst övertag. Ett bra defensivt Giffarna kunde dock hålla Malmö stången och avsluten togs ofta utifrån och hamnade i näten bakom.

Det kändes som att Giffarna hade kontroll på händelserna när en boll segnade in och Tamimi satte armarna i ryggen på en bortaspelare, straff och nytt läge från elva meter för Malmö som missade en straff i premiären. Men mellan stolparna stod fjolårssuccén William Eskelinen och med en benparad kunde han freda kassen och ställningen var alltjämt 0-0.

Andra halvlek började med ett större Malmö-tryck och det osade katt både en och två gånger men defensiva insatser från Sundsvalls-försvarare gjorde att läget var oförändrat trots snett inåt bakåt-lägen och nickar och djupledshot.

Men GIF Sundsvall har likt 2018 två centrala mittfältare som har så mycket boll i sig att Barcelona inte skulle sagt emot om man påstod att dom kopierat laget från norr när det gäller spelidé. Den av dom som kanske mer är en Sergio Busquets-typ, Juanjo Ciercoles, skulle idag agera dirigent och slog en fin djupledsboll till Magic Maic Sema som inte tvekade på avtryckaren utan placerade vackert in 1-0 i målvakt Dahlins bortre hörn. Giffarna ändå, hördes det från läktarhåll.

Linus Hallenius är en härförare och en elegant som även fått en krigarsjäl. Han gjorde allt rätt idag förutom för en halvsekund då han tappade markering på en hörna och Malmö kunde olyckligt kvittera till 1-1 genom den förre Norrköpingsspelaren Traustason.

Men Hallenius viker sällan ner sig, i stort sett på avspark så serverade Carlos Moros Gracia en ny spansk lyra i djupled som mittback Bengtsson i Skånegänget inte fick hem till Dahlin, där högg GIF-kaptenen som en tvåstegs-Kobra och Giffarna hade svarat direkt med ett 2-1 mål. Giffarna ändå, ljöd det från läktarhåll.

Nya ståplatsläktaren Mathildas hade invigning och det var ett evigt håll igång, när så Carlos återigen försökte dansa samba framför frustrerade Skåningar så kunde inte Markus Rosenberg tygla sig, han rev helt sonika ner spanjoren och det visslades för straff. Framför Mathildas kunde Hallenius behärskat rulla in 3-1 och segern var ett faktum. Giffarna ändå, sa varenda en som sett matchen.