Nyheter

Filtrera
Ferran Sibila klar som assisterande tränare för GIF Sundsvall

Ferran Sibila klar som assisterande tränare för GIF Sundsvall

Ferran Sibila är klar som assisterande tränare för GIF Sundsvall och kommer att assistera huvudtränare Joel Cedergren säsongen 2017. Sibila kommer från Spanien och har arbetat med fotboll internationellt där han bland annat arbetat på ett high performace center åt det japanska fotbollsförbundet.

– Vi är mycket glada att vi blivit överens med Ferran Sibila om en gemensam utveckling tillsammans under minst 2 år. Joel och Ferran kommer att utgöra ett enormt spännande tränarpar utifrån sina kvalitéer och erfarenheter inom produkten fotboll, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

– Föreningen har under en följd av år utvecklat en spelidé och ett sätt att tänka fotboll och under Cedergrens och Franzéns ledarskap har denna utveckling tagit stora steg. Med rekryteringen av Ferran Sibila som assisterande tränare till Joel tar vi nu ytterligare kliv mot den fotboll som Giffarna skall spela och fortsätta utveckla, säger GIF Sundsvalls ordförande Johan Nikula.

Sibila har studerat sport science med inriktning på fotboll och började därefter arbeta för företaget Soccer Services och har arbetat med allt från spelaranalyser till tränar bildning i ett flertal länder så som Spanien, Finland och USA.

– Jag träffade Ferran via en utbildning som jag tagit i Spanien som Ferran var involverad i. Jag är imponerad av hans kunskap men även hur han är som person. Den miljön han har varit i håller hög nivå kunskapsmässigt. Det är en ung man men som har väldigt mycket erfarenhet på hög nivå och de personer han haft har runt sig har även de hög kunskapsnivå. Det här samarbetet känns väldigt spännande både för mig, men också för våra spelare och föreningen. Jag är glad och nöjd att han valt att gå den här vägen. Det är en utmaning att flytta från Barcelona och komma till en ny kultur och nytt liv. Jag är tacksam och glad, säger GIF Sundsvalls A-lagstränaren Joel Cedergren.

– Jag känner mig mycket motiverad inför kommande säsong och ser fram emot att arbeta tillsammans med Joel och övriga personer inom klubben. Det ska bli roligt att vara en del av GIF Sundsvall och vara med och utveckla och ta laget framåt för att bli bättre, säger Ferran Sibila.