Nyheter

Filtrera
Födelsedagskalas och jubileumsmatch när GIF Sundsvall firar 120 år

Födelsedagskalas och jubileumsmatch när GIF Sundsvall firar 120 år

När GIF Sundsvall möter Jönköpings Södra på måndag är det inte vilken match som helst.

Föreningen firar nämligen sin 120-årsdag.

– Den bästa presenten vore förstås tre poäng, säger klubbchefen Karl Ståhl.

 

Själva födelsedagen äger visserligen rum redan på fredagen den 25 augusti, men hemmamatchen mot J-Södra blir den första som 120-åring.

För att uppmärksamma det kommer bland annat matchtröjorna att se lite annorlunda ut än vanligt.

– Vi kommer att spela i likadana tröjor som 1942 års GIF-lag gjorde. Det är ett av våra mest framgångsrika år och dessutom är tröjorna riktigt snygga, säger Ståhl.

Förutom tröjorna – kommer publiken att märka att det är 120-årsjubileum?

– Det lär det säkert göra på olika sätt. Bland annat kommer NP3 Arena att vara lite extra födelsedagsfin. Och förhoppningsvis blir det fest ute på planen också.

En jubileumskommitté bestående av några engagerade giffare har under sommaren och hösten arbetat med att planera firandet. En sak som gjorts är att skicka ut speciella inbjudningar till gamla profiler. Dessutom har alla barnbarn till dem som en gång stiftade klubben fått biljetter till matchen.

– Vi tyckte att det var en rolig grej. Vissa kanske inte ens hade koll på att de har en koppling till GIF Sundsvall, så förhoppningsvis har vi genom det fått några nya supportrar, säger Ståhl, och fortsätter:

– Eftersom GIF Sundsvall grundades på Mathilda Anderssons café har vi också skickat fribiljetter till alla i Medelpad som heter just Mathilda Andersson. Alla lär väl inte dyka upp, men kan vi locka några nya till matchen, som märker att det här med fotboll ju faktiskt är kul, så har vi gjort en insats.

Förutom matchen så kommer GIF att inleda firandet med en After Work på födelsedagen, den 25 augusti. Mellan klockan 16 och 21 håller Camp GIF på NP3 Arena öppet för alla som vill komma.

– Det blir intervjuer med spelare och ledare, men också musik och en chans att prata fotboll och GIF. Så det blir dels ett födelsedagsfirande, dels en uppladdning inför matchen på måndag, berättar Ståhl.

Räknar ni med mycket folk?

– Vi vet att GIF Sundsvall engagerar många och jag hoppas att de tar chansen att komma på både födelsedagsfirandet och matchen. Är man intresserad av fotboll och av GIF Sundsvall så är upplevelsen alltid bättre på plats, avslutar Karl Ståhl.

Kolla in vårt jubileumsmerch och unika legendartröjor i webbshoppen

Födelsedags-AW 25/8 – hålltider

Biljetter – jubileumsmatchen 28/8

GIF Sundsvalls stolta historia

Joakim Forsberg

Kommunikatör

joakim.forsberg@gifsundsvall.se